Kur'an ile hasbihal

  • GİRİŞ27.06.2013 09:07
  • GÜNCELLEME27.06.2013 11:23

İbret olmaz bize her gün okuruz ezber de
Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetler de

Lafzı muhkem yalnız anlaşılan Kur'an'ın 
Çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın

Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına 
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına 

İnmemiştir hele Kur'an şunu hakkıyla bilin 
Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.

Bir güzel kul, bu yüce hissiyatla Kitabımızla hasbihal etmiş…

İşte bugün, o metni seslendirdiğim kayıt huzurlarınızda;

Programlarımı takip edenler de bilir ki, 

yayınlarım uzun yıllardır "son on dakika" isimli bölümde yaptığım dualarla hitama erer …

99 esma 99 dua eserinden zaman zaman okuduğum dualardan köşemize taşıyorum;

Sıra bana gelmediyse, yani hala bir gölgem varsa tekrar buluşalım

ve o zamana kadar hatırlayalım; 

Dün gitti yarın gelmedi elde bir bugün var,

kıymetini bilip anı yaşayalım! 

Huzurlu anlar.

Muhabbetle Eyvallah.

Talha Bora Öge - Haber 7

baygolge.com

facebook.com/talhaboraoge

twitter.com/talhaboraoge

Yorumlar3

  • Kemal Yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    syn, erol. Akif'e yaptığınız eleştirinin dozunu kaçırmışsınız. 1- sizde kur'an için 1-2 satır bir şey yazın edebi olarak. sizinki sünni yorumlu olsun. 2- beyitleri 45-50 defa okuyun ondan sonra anlayınca yorum yapın. kur'an mezarlıkta da okunur, ölüm döşeğindeki kişiye de. istediğin her hayr işinde kuran okursun. Akif senin dediğinin çok ötesinde bir mana kastediyor: kur'an okunur mezarlıkta, okunur da O' nun inzal sebebi bu değildir. İnzal sebebi, onun tam manasıyla yaşanmasıdır. Akif bunu diyor. İnzal sebebi mezarlıkta okunması değildir. insanların hayatlarını kur'an' a göre tanzim etmeleridir. lütfen anlamadan yorum yapmayın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kemal İsmet Erol 10 yıl önce Şikayet Et
    Herkes sevdiği ile beraber olur.. Değişmeden gelen ve devam edecek olan dinimiz için (her zaman bakın ne diyor: İnkılab istiyorum hem çabucak, Öne bizler düşüp İslam’ı da kaldırmazsak, Nazariye ile bir şeyler olur zannetme, İnkılab istiyorum ben de, fakat Abduh gibi. İslam’ı kaldırmak tabiri de hoş değildir. Yere düşmüş olan Müslümanlardır. İslam yücedir, yerde değildir. Yerdeki Müslümanlar da, İslam’a yapışıp yükselebilirler. İstanbul yüksek İslam enstitüsü eski müdürü ve öğretim üyesi Ahmed Davudoğlu Hoca, Din Tahripçileri kitabındai: 1) Şeyh-ül-islam Mustafa Sabri efendinin Mevkıful akl kitabında dediği gibi, Abduh, Efgani vasıtasıyla Ezhere masonluğu sokmuştur. 2) Ezher Mecellesinde, “Mısır’da ilk mason locasını kuran Abduh’tur” diyor. 3) Şeytan, Cin gibi şeyleri kabul etmez. Mucizeler, ona göre İslam için birer kara lekedir. Mesela Hazret-i Musa’nın denizi yarma mucizesine med-cezir olayı der.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kemal İsmet Erol 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada. İnmemiştir hele Kur'an şunu hakkıyla bilin Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için. ''Tam bir mezhepsiz- vahabi yorumu: Kabirde Kur’an okunmaz mı? Kabirde okumayı fala bakmakla eş tutuyor. Ölümü hatırlamak, ölüden ibret almak ve ahireti düşünmek için kabir ziyaret etmek sünnettir. [İbni Âbidin hazretleri, Redd-ül-muhtar kitabının önsözünde diyor ki:İmam-ı Muhammed Şafi’i, imam-ı a’zam Ebu Hanife’ye karşı çok edepli, saygılı idi. (Ebu Hanife ile bereketleniyorum. Kabri yanına gidiyorum. Güç bir sual karşısında kaldığım zaman, kabri yanında iki rekat namaz kılıp, Allahü teâlâya dua ediyorum. Cevabı hemen hatırıma geliyor) buyurmuştur.]
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat