Ordu siyaset ve yalanlar...

  • GİRİŞ14.11.2009 06:34
  • GÜNCELLEME14.11.2009 06:34
Memleketimizde son 25-30 yıldır "demokrasi" ve "özgürlükler" adına; Mustafa Kemal'e ve kurucusu olduğu cumhuriyete "çatma" modası vardı.
Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerinin demokrasiyi içermediği ve bu nedenle demokrasiyi bir türlü yaşayamadığımızı dile getirirler ve "ikinci bir cumhuriyet" kurma gereğini savunurlardı.

Yorumlar3

  • KALEM 14 yıl önce Şikayet Et
    bir gerçekte benden tarihi palavrasız. o zaman öyleydi o zamanın siyasi atmosfei onu gerektirirdi o dönem öyle olması lazım geliyordu o dönem yapılması gerekenler öyleydi.ATATÜRK gecmişe takılmadan yaptı o zaman sene 2010 gecmişe takılmayalım o dönemkileri bu dönem yapmaayalım bu dönm başka millet çoktan gitti aya biz kaldık hala yaya sevgiler
    Cevapla
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    İçi Boş Cumhuriyet. Bu saydığımız adlarında cumhuriyet olan rejimler demokrat mıydı? Hele de Demokratik Almanya Cumhuriyeti(!) Kavramlara, zamanlara çakılıp kalırsanız 86 yıllık cumhuriyet içi boş olarak orta durur kalır öyle! Alevilerle, Dersim katliamı ile, Kürtlerle, dindarlarla, Nurcularla, Süleymancılarla hasılı tüm yaşayanları vatandaş kabul etmeyip, torna tezgahından çıkan malzeme gibi yapmaya kalkarsınız bugünkü sıkıntıları yaşamaya mahkumsunuz demektir.
    Cevapla
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    İçi Boş Cumhuriyet. Başlığı kapsayan söylemlerinize katılmakla beraber, 1. ve 2.Cumhuriyet ile ilgili sözlerinize katılmıyorum. Tamam bu ülkeyi kuranlar ve o zaman bu topraklarda yaşayanlar bu günleri görebilmemiz için çok sıkıntı çektiler, saygımız sonsuz, onları rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Hoca! kabul edin ki içini doldurmadığnız cumhuriyet de hiçbirşeydir. Dağılan Rusyanın adında da cumhuriyet vardı, Baskıcı İran mollaları da cumhuriyetçi idi, Komünist Almanyanın adı da Demokratik(!) Almanya Cumhuriyeti(!) idi.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat