Eylemlerin amacı

  • GİRİŞ02.01.2010 06:34
  • GÜNCELLEME02.01.2010 06:34
Artık yeni bir yıla başladık.

Umarım hepimiz için ve ülkemiz için olumlu gelişmelerle dolu bir yıl olur. İşaretler fazla umut verici olmasa bile; elbette umudumuzu yitirmememiz gerekir ve elbette olumlu düşünceler içinde olmamız gerekir.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a; bir suikast hazırlığı içinde olunmasından bahisle Genelkurmay Başkanlığı "kozmik birimlerine" girilerek enine boyuna araştırmalar yapıldı. Şimdilik ne bulunduğunu bilmediğimiz gibi; ne arandığı hakkında da bilgi sahibi değiliz. Fakat albay rütbesinde birinin yanında bir binbaşıyla; "adres araştırması" ya da "adres kesinleştirmesi" yapması bana hiç anlamlı gelmiyor. Hele bu subayların "özel harp" gibi çok üst düzey birimlerin eğitimini aldıklarını düşündüğüm zaman...

Peki o zaman bu görüntü ne ifade ediyor?

Doğrusu bu konuda inandırıcı ve tatmin edici bir açıklama yapamıyorum. Kafamda oluşturduğum çok sayıda senaryolar içerisinde; en tatmin edici olanı bunun (külhanbeyi tabiriyle) bir tür "zarf atılması" olması. Yani böyle bir araştırmanın yapılmasını askerler de istiyorlardı ve bunun için düğmeye bastılar.

Peki buradaki amaç ne olabilir? Doğrusu bu konuda da kesin bir şey söylemek mümkün değil ama herhalde bu konudaki muhtemel dedikoduların önünü almak istemiş olabilirler.

Bu açıklamalar ne derece tatmin edici oldu bilemiyorum. Ama senaryo üretmenin sınırı yok. Belki tutar...

x x x

Bundan 15 yıl önceydi. O zamanlar sürekli kitap yayınlar ve gerek İstanbul içi gerekse İstanbul dışında; sürekli "imza günleri" yapardım. İşte böyle bir ortamda; bir gün Beşiktaş'taki Kabalcı Kitapevi'nde Besim Kabalcı'yla birlikte oturmuş kitap imzalamıştım. Gene o günlerde; kitap imzalatmak isteyen gençler uzun kuyruklar oluştururlardı.

Biz güle-oynaya kitap imzalıyorduk ama; masanın altına parça tesirli bir "boru bomba" konulmuş. Haberimiz bile yoktu. Akşam dükkân temizlenirken iş ortaya çıkmış. Tabii kıyamet koptu. Bombayı yapan Allah'ın garibi bir (sanıyorum) Hizbullahçı'ydı. Ayrıntılarıyla bilmiyorum ama çocuğu yakalamışlar ve yargılanarak mahkûm oldu. Biraz daha "becerikli" olsa amacına ulaşacaktı.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar1

  • Hasan Karsavuran 14 yıl önce Şikayet Et
    TOKTAMIŞ HOCA YAKLAŞTI.. Evet subayları o adrese gönderen de,emniyete ihbar eden de,medyaya haber veren de aynı el. O el Seferberlik tetkik dairesinin de araştırılmasını istiyordu. Gelin araştırın birşey bulamayacaksınız.Görün Özel Harp ne kadar düzgün çalışıyor.Havanızı alın.Sonra yerim dar gerim dar demeyin. BİZDEN İHTİLAL TEŞEBBÜSÜ YAPMAMIZI İSTİYORSUNUZ AMA YEMEZ.Biz oyunun gerisindeki düşünceyi okuduk.İhtilal yapmayacağız kardeşim.Siz Emniyeti kışkırtın ihtilal teşebbüsünü o yapsın. ASİMETRİK SAVAŞI BİZ DE BÖYLE YAPARIZ.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat