Siyasette en yetkili kurum

  • GİRİŞ01.04.2010 09:38
  • GÜNCELLEME01.04.2010 09:38

Geçenlerde bir panelde; konuşmalar sonrasında sıra "soru-cevap"a gelince; dinleyicilerden biri ilginç bir soru yöneltti.

"Bir ülkede siyaset alanında en yetkili kurum ya da kurul nedir" diye özetleyebileceğimiz bu soru; o ülkenin yönetilme biçimine göre değişiyor.

Ama eğer o ülke demokrasiyle yönetiliyorsa ya da demokrasiyle yönetildiği iddia ediliyorsa; en yetkili kurumun halkın özgür oylarıyla belirlenen parlamento olduğuna kuşku duyulmaması gerekir. Bunun aksini düşünmek bile mümkün değildir.

Evet bunun aksini düşünmek bile mümkün değildir ama Türkiyemiz için bu yanıtı vermek pek de kolay değil. Siyaset kurumu yani siyasal partiler dışında; "yargı" da kendini yetkili görüyor "TSK" da. Eski düzenlemeler olsa; üniversiteler de kendini yetkili görürdü ama 2547 sayılı yasadan sonra üniversitelerin de üniversite öğrencilerinin de yetkisi falan kalmadı gibi görünüyor.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar5

  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    Hatta Özellike Atatürk 2-3 Kişiyle Karar Verilmez Diyor. Yani bu ne güzel sözdür böyle. Nur içinde yatsın Kemal Atatürk. Sahte Kemalistlerin, sahte Atatürkçülerin de kemikleri hep sızlasın.
    Cevapla
  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    Fazla Söze Ne Hacet, Atamız En Güzel Şeyi Söylemiş. Ben bilakis her kerameti Meclisten bekleyenlerdenim Nadi Bey. Bir devreye yetiştik ki onda her iş meşru olmalıdır. Millet işlerinde meşruiyet ancak milli kararlara dayanmakla, milletin genel eğilimlerine tercüman olmakla elde edilir... Önce Meclis sonra ordu Nadi Bey. Orduyu yapacak olan millet ve onun adına Meclistir... Buna iki üç şahıs karar veremez... CHP BUNU YA ANLAYACAK, YA DA MİLLET HER SANDIKTA BİR KERE DAHA ANLATACAK ONLARA.
    Cevapla
  • modern müslüman 14 yıl önce Şikayet Et
    ATATÜRKÜ BİR ANLASALAR ZATEN HAKKIYLA BU ÜLKE YNİDEN KURTULACAK. Aslına bakarsanız şu anda yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Atatürk gibi sğlam bir lider gerek, Atatürk gibi dine saygılı, benim milletim dindar olmalıdır, dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur diyen, Köşkte Kuran okutan, camide hutbe veren bir lider lazım, mason localarını kapatan bir lider yani.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    CHP ATATÜRK TAKİYECİLİĞİ YAPIYOR, İNÖNÜCÜLÜĞÜ BUNUN YERİNE GETİRMEYE. ÇALIŞIYOR.. atatürk meclis yönetsin demiştir inönü derin devlet yönetir, asker yönetir demiştir. inönü ve atatürk her konuda ters düşmüşler, fikirleri çatışmıştır. inönü en son kendi resmini paraya koyarak atatürkün resmini çıkarmıştır.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    SON AYLARDA YAZILAN EN MÜKEMMEL YAZI BU İŞTE. Atatürk ülkeyi yönetsin diye meclisi kurmuştur. YARGI ASLA MECLİSİ DURDURAMAZ VE KAPATAMAZ. gerçek atatürkçüler mutlaka yargı reformunu savunmalıdır. ATATÜRK BİZE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKMAMIZI EMRETMEDİ Mİ? muasır medeniyet olan avrupanın yasasını alma, hukukunu alma, insaniyetini alma, teknolojisini alma ben atatürkçüyüm de. bıraksınlar sahte atatürk takiyelerini !!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat