Federal devlet

  • GİRİŞ24.08.2010 09:22
  • GÜNCELLEME24.08.2010 09:22

1950'li yılların sonuydu.

Rahmetli annem ve babamla birlikte; yaşamımda ilk kez yurtdışına çıkmış ve Münih'e gitmiştik. Münih o yıllarda; 2. Dünya Savaşı'nın yıkıntılarını üzerinden atamamış bir kentti. Savaş sonlarında ABD'lilerce işgal edilmiş olduğu için; örneğin bir Berlin'in; bir Leipzig'in; bir Dresden'in acı kaderini paylaşmamıştı ama gene de yıkıntılar vardır. Münih'i temsil eden temel yapıların ayakta kalmış olmalarına rağmen...

Avusturya Lisesi'nin (Sangt Georg) ortaokulunun hazırlık sınıfı ve ilk sınıflarında çat-pat öğrendiğim Almancamla; gezip tozmaya ve insanlarla ilişki kurmaya çabalıyordum. O zamanlar; Almanya'ya bizim insanlarımızın akını başlamamıştı. Çok dile getirilen bir "geyiktir" ama hâlâ bizleri fesli, kadınlarımızı çarşaflı zannediyorlardı. (Maalesef kısmen de haklıydılar...)

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar3

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    KATALANYA ÖRNEĞİ VEREN CAHİLLER TOKTAMIŞ HOCAMI İYİ OKUSUNLAR. Katalanya bayrağı orda hep vardı. Ama tarihe inilecek olursa tüm Anadoluda Türk bayrakları vardır Bizansa kadar. Bizans da burayı işgal etmiştir, onların elinden Türkler almıştır. Kürt bayrağı Osmanlıda yoktu. Ondan önce Selahaddin Eyyubi döneminde de İslam sancağı vardı, ne Türk, ne Kürt. Terörü ancak e ancak İslam bitirir, iman bitirir, inanç bitirir.
    Cevapla
  • BiLGe KaĞan 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok Gezen Daha iyi Bilir.... Toktamış Ateş bey i bu zevkli yazısından dolayı kutluyorum.Bazı Cahil cühelanın bunu okuması lazım ama cahil oldukları için yine anlamayacaklardır.
    Cevapla
  • Hallac Mansur 13 yıl önce Şikayet Et
    Toktamış Ateş... Çok güzel bir yazı yazmış.Kürtçülerin bu yazıyı iyi okuyup düşünmesi lazım..
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat