Takiye korkusu

  • GİRİŞ28.09.2010 07:09
  • GÜNCELLEME28.09.2010 07:09

Türkiye'de kimilerinin "Beyaz Türkler", kimilerinin "okumuşlar", kimilerinin "entelektüeller" olarak isimlendirdikleri laikliğe önem ve öncelik veren ve çağdaş yaşam biçimini tehlikede ve tehdit altında gören oldukça yoğun bir kitle var.

Son referandumda da açıkça görüldüğü üzere; özellikle Ege ve Akdeniz kıyı kentlerinde odaklanan bu kesimler, çıkan sonuçtan (kendilerince haklı nedenlerle) memnun olmadıkları için "yapay" bir "parçalanmadan" dem vurmaya başladılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz cumartesi günü özenle bir kez daha vurgulamasına karşın; AK Parti'nin laiklikle ve çağdaş yaşam biçimiyle bir sorunu olmadığına asla inanamayan ve bu türden iddiaları "takiye" olarak isimlendiren bu vatandaşlarımızın korkularını gidermek için acaba ne yapılması gerek?

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar6

  • mert mert 13 yıl önce Şikayet Et
    sayın toktamış. seni hiç sevmiyorum.hemde hiç.
    Cevapla
  • yüksel pınar 13 yıl önce Şikayet Et
    bence ne yapılmalı. şu yapıla bilir. bu endişe duyan nkesim iktidarda iken baş örtüsü yüzünden okula giremeyen, ibadet yaptığı için görevinden atılan. namaz kılıyormusun diye soru bulunan bir forumu doldurduktan sonra evet dediği için özel sektörde dahi işe alınmayan kişiler için ne yaptı ise onlar içinde bu yapıla bilir. ama ki tabii bu yapılmayacak. çünki bu çağdaş kişilerin yaptıklarını yapmak çağdaş olmak demektir. bu yüzden ben çağdaş olmak istemiyorum. biz yobazlar onlarında hakkını gözetmeliyiz.
    Cevapla
  • NEJAT KARAGÖZ 13 yıl önce Şikayet Et
    BU NASIL BİR KAFA???. Mahalle baskısına karşı hergün biraz daha etek kısaltmayı öneren ve bunun çağdaşlık olduğunu iddia eden adam bir profesör!... Bayım,Cumhuriyetin ta başından beri insanların üzerindeki kıyafetleri parçalayan sizler nasıl olur da neredeyse çıplak gezenlerin (Ki bu onların özgürlüğüdür) korku içinde olduklarını söyleyebiliyorsunuz? Dünyada kıyafet devrimi denilen soytarılık yalnızca Türkiyede var. Her nasılsa sizler kadar çağdaş(!) olamayan batılıların böyle bir detleri hiç olmamış. Bu nasıl bir kafadır?
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    PEKİ YA ATATÜRKÇÜLÜK ADI ALTINDA MECLİSİ KAPATIP DARBE ARAYANLAR?. İnsanlara işkence yapanlar? Darbe olsun diye yüz binlerin katledildiği, kardeşin kardeşe kırdırıldığı sinsi oyunları tezgahlayanlar? Ama darbe yaparken de Atatürk ilke inkılapları için bunu yaptık diyenler.. TAKİYEYİ SADECE TEK BİR YÖNE ÇEKENLER, KOMÜNİST, FAŞİST, KAPİTALİST, DİNSİZ TAKİYELERİNİ HEP GİZLERLER. Bu ülkede Pkkyı kurup devlete düşman eden derin devletçilik oynayan çeteler bunu hep gizlerler, takiye yaparlar. Terörü azdıranlar bunu hep gizlerler, takiye yaparlar.
    Cevapla
  • Ekrem Erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Vehim veya Paranoya. AKP, bu paranoyaklara kendisi ispat etmek zorunda değil! Onlar da AKPye inanmak zorunda değiller! Ancak milletin seçtiğine herkes saygı gösterecek, seçilen de kendisini seçene değil tüm halka hizmet edecek. Demokrasi böyle birşey işte! AKPye oy çıkmayan bölgelere hizmet götürülmediğini kim iddia ediyor! 1995te Antalya-Alanya arasındaki karayolu patika gibiydi, şimdi ise uçak pisti gibi! Ama antalyalılar ne yaptılar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat