Cefayı çekince vefayı ararsın

  • GİRİŞ02.01.2011 10:16
  • GÜNCELLEME02.01.2011 10:16

2011 yılına merhaba derken, insanı insan yapan ve maalesef günümüzde değer kaybetmeye başlayan bir duyguyu siz sevgili okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Vefa, Dünya üzerinde bir ülke, bir şehir, bir semt değildir…

Vefa, bir borçtur… Fatura borcu asla değildir… Bu borç öyle bir borçtur ki tamamen bir gönül borcudur.

İyi insan vefakâr olan insandır. Vefakâr olan insan dostluğun asaletine ihanet katmaz. Severse Allah rızası için sever, menfaatten uzak durur.

Vefa, dostunun dostu ile düşman olmamak; düşmanı ile dost olmamaktır.

Vefa, yapılan bir iyiliği, bir yakınlığı, bir hizmeti, yardımı unutmamaktır.

Vefa karşılık beklemeden sevmek ve kollamaktır.

Kimi zamanlarda hayatınızdaki her şey istediğiniz gibi olmayabilir. İşleriniz ters gidebilir ve her şeyin üst üste geldiğini hissedebilirsiniz.

Geçim sıkıntısı ve ekonomik problemlerle baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Hatta hayat artık sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir. İşte böyle anlarda insan dostlarının, ailesinin yanında olmasını bekler. Vefakâr insan, bu durumuzda sizin yanınızda olan insandır.

İyi gününüzde yanınızda olup, gücünüz azalmaya başladığında sizi yalnız bırakanlar unutmamalıdır ki gün olur devran döner eski güç tekrar kazanılır.

Vefalı insanlar hayatta kendimizi en çaresiz hissettiğimiz anlarda bile dostane bakışları, samimi gülüşleriyle içimize umut ışığı serpiştirirler.

Bunu yaparken de menfaat gözetmeksizin gözlerimizdeki umut ışığını görmek için çaba sarf ederler.

Eski zatlardan biri oğluna şu vasiyette bulunmuş:

Oğlum, herkesle arkadaşlık edilmez. İhtiyaç içinde olduğun zaman senden uzaklaşan, genişlik zamanında malına göz diken ve yükseldiği vakit sana üstünlük taslayan kimse ile arkadaş olma!

Bu vasiyeti dikkate alarak ailemizin, dostlarımızın sıkıntılı günlerinde yanlarında olmalıyız. Onlara yardım eli uzatmalı, onlardan menfaat beklememeli ve onlara karşı hiçbir üstünlük göstermemeliyiz.

2011’in sizlere umut, mutluluk, sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum.

Vefasızlıkların 2010 da kalması, 2011 de hiç bir vefasızla yüz yüze gelmemeniz dileği ile…

Tülin Elçi - Haber 7
tulinelci1@hotmail.com

Yorumlar1

  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Sendromlara yenilmeden geçiştirmek... ve her şeyi zamana yayarak sabrı azar azar idareli kullanmayı tercih etmek.galiba bu yol daha istikametli ve kalpleri kırmadan ilerlemenin şekli olarak görülüyor.Malzeme testinde bir deney vardır.Anlık darbeye maruz bırakarak vereceği tepkiyi görmek. tabiatında olan her şeyi ortaya çıkarır ama kırılma ihtimali yüksektir.insanlarıda böyle testlere sokmak doğru değil.sonuçta duygu taşıyorlar ve arkadaşane bir refik olarak duruyorlar.Basamakları çıkarken yanımızda duranlar düştüğümüzde elimizden tutacaklardır
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat