Polyanna değilim ama…

  • GİRİŞ30.01.2011 10:24
  • GÜNCELLEME30.01.2011 10:24

Kendimi çok sevdiğim için bilincimi değiştirme kararı aldım son zamanlarda. Kendimi, hayatımı, umutlarımı, hayallerimi, içimi değiştiriyorum.

Empati yaparak, karşımdaki insanın ruh halini hissederek,  insanların içindeki cahil, karanlık duygulara saygı duymayı, sevmeyi, onurlandırmayı öğreniyorum.

Çoğu kez kendimden bahsetmek kabak tadı veriyor artık bana. Ama duygularının ne olduğunu bilmeyen, tarif etmeyi başaramayan bir insan için kendini ifade etmeyi öğrenmek büyük bir başarıdır. Bende böyle bir başarı elde ettiğimi düşünerek kendimi ifade etmeye başladım ve bundan haz aldığımı da fark ettim. Bu konuda gelişme noktasını tamamlamış bir insan olarak bir şeyin bana yol aldırdığını düşünüyorsam ve şayet bu da beni geliştiriyorsa bunu sevmemim en doğal hakkım olduğuna inanıyorum.

Hayattaki en çok sevdiğim şey ‘’mutlu olmak’’…

Ben mutluyum… Çünkü varım… Çünkü yaşıyorum… Çünkü bu satırları okuyabiliyorum… Yapamadıklarımı yapacak zamanım olduğu için, ailemin beni sevdiğini bildiğim için, zamanımı iyi değerlendirdiğim için, arkadaşlarım olduğu için, üretmeyi öğrendiğim için, kendimi sürekli geliştirebildiğim için mutluyum. Diğer insanları tanıdığım için ama dahası ben “Ben” olduğum için mutluyum ve kendim olmaktan gurur duyuyorum.

Mutluluğum, benim umutlu bir birey olmama sebebiyet veriyor. Bilincim değişim evresini tamamladığından itibaren umutlarım çoğalarak büyümeye başladı. Bilincim bana ayrıca umutsuzluk yayanlardan uzak durmamı öğütlüyor.

Bilincimde geliştirdiğim tek şey... Ve ifade etmekten gurur duyuyorum: Kendimi değerli hissediyorum… Ben değerliyim…

Bunları inanarak yazdığıma emin olabilirsiniz. Yeni bir beni, ancak ve ancak ben yaratabilirim. Neşeyle, umutla, mutlulukla dolu bir yaşamı kendimiz dışında bize kim armağan edebilir ki… Bunlar için harcadığımız ve harcayacağımız zaman, çaba ve emek buna değecek biliyorum.

Güzel bir dünyayı bilinçli çabalarımızla kuracağız, buna tüm kalbimle inanıyorum.

Ben güzel ve özel bir insanım. Güzel ve özel olan bütün insanları buradan saygıyla selamlıyorum.

Tülin Elçi - Haber 7
tulinelci1@hotmail.com

Yorumlar2

  • m.ikbal 13 yıl önce Şikayet Et
    bende yazmak istiyorum.... eğer haber7 de kafana göre sırf can sıkıntısından kaynaklı yazılar, köşe yazısı muamelesi görüyor ise...bende yazmak istiyorum...hatta ilk yazım bu hafta beni yatalak eden hastalığımla nasıl mücadele ettiğim olacak...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    bence kendin ol. gençliğimde kız gibi çocuk diyerek azdırdılar azınca da ne kötüsün dediler sonra herkese iyilik yapmaya başladığımda kullanmaya kalktılar ,bunlar sizin içinde geçerli olacak konular,doğruya doğru eğriye eğri demenin en doğrusu olduğunu yıllar sonra anlayabildim,hiç değilse vicdanım rahat
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat