Kadın gibi kadın…

  • GİRİŞ19.02.2011 21:31
  • GÜNCELLEME19.02.2011 21:31

Kadın denilince akla ilk estetiklik gelir. Beden ve ruh estetiği uyumlu bir çift olmalıdır ki birlikteliği gören insanları büyülesin.

Bedensel estetiklik yoğun bir çaba ile kazanılabilen bir özellik olmakla beraber çabanın doğru yönde olmasını gerektirir.

Kadın gibi kadın, oturup kalkmanın adabını bilir. Yürüdüğü zaman kuğu gibi süzülür. Kilosu, boyu, kaşı, gözü değildir önemli olan. Önemli olan adım attığı yerle barışık olabilmesidir. Adım attığı yerle barışık olması hayatla barışık olması demektir. Hayata karşı kin gütmeyip hayata güvendiği zaman kendine güvenebilir. Kendine güveni de oturmasına, kalkmasına, yürüyüşüne yansır.

Kadın gibi kadın, giyinip kuşanmasını çok iyi bilir. Özenti giyimin üzerinde eğreti duracağını bilir ve kendine yakışanı görebilecek gözlere sahiptir. Komik duruma düşmemesi gerektiğini anlayacak kapasiteye sahiptir.

Ruh estetiği ise doğuştan sahip olunan bir özelliktir. Tabi ki yetiştirilme ortamındaki çevre faktörünü de es geçmemek gerekir. Kadının ruh asaletiyle doğru orantılı değişkenlik gösterir. Ruhu asil olan kadın boş konuşmanın ne denli yersiz olduğunu bilir. Zamanını dedikodu yaparak öldürmesinin kendisine bir fayda sağlamayacağının bilincine sahiptir. Diline hakim olabilecek kadar güçlü bir karakter yapısına sahiptir.

Kadın gibi kadının marifeti erkekleri elde etme çabası üzerine inşaa edilmemiştir. Göstermelik davranışlardan uzak durarak özünü yansıtmayı başarır.

Kadın gibi kadın sevdi mi tam sever. Karşılık onun kitabında olmayan bir sözcüktür. Sevilmediğini anladığı zaman nefret duygularını harekete geçirmek yerine sevdiğinin hayatından sessiz, sedasız kararlı bir şekilde çıkıp gitmesini bilir. Gittikten sonra da geri adım atmayacak kadar da gururludur.

Kadın gibi kadın, girdiği her ortamda estetik ve zarafetiyle çevresini büyüler. Kişiliğini konuşturmayı başarır. Hayatta yapması gereken en önemli mücadelenin kişiliğini koruması doğrultusunda olması gerektiğini bilir.

Kadın gibi kadın olmak kolay değildir… Bunu herkes başaramaz…

Kadın gibi kadın asildir… Gururludur… Özeldir…

Yeryüzündeki tüm kadınların kadın gibi olması dileği ile…

Tülin Elçi - Haber 7
tulinelci1@hotmail.com

Yorumlar8

  • evet_isyan 13 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur... diğer türlüsüne kadın da denemez sanırım.. bir arkadşiımın hiç sevdiği (elbette bir aşk meşk hikayesi de) olmadı hayatında. sebebi sorulduğunda üniversitede ve sonrasında iş hayatında hiç kadın göremediğini söylerdi.. kızlar kadın olmak için uzun saçlı ve narin görünüşlü olmaktan fazlası gerektiğini anlamıyorlar çoğunlukla. bu konuda küçükken köyde gördüğüm ablalardan bile daha cahiller. eksik olan ruh, asalet ve zarafet işte.
    Cevapla
  • Ahmet Ar 13 yıl önce Şikayet Et
    KASTETTİĞİM BAŞKA.... Geçen gün regl fetvacısıydı, bu defa göğüs dekoltesinden açmış ağzını... Kurnaz! Böyle dekolte bir yazının kaç kişiyi tahrik ederek yazısını tıklattıracağını, kaç kişinin tersinden düzünden yorum yazacağını hesap etmez mi Feride? İşte sonuç ortada. İşini biliyor kız, neme lazım...
    Cevapla
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir yazı... Kadın gibi kadınların sayısını..Allah hep attırsın.İlkelerine hep sadık kalan, mesafelerini hiç bir şey için bozmayan.asaletini muhafaza eden ve kendini yetiştirmiş ve Osmanlı kadını gibi davranışıyla, tavırlarıyla topluma örnek olmuş ve onlara ufuk tayin etmişler hiç unutulurmu..onlar abla gibidirler..korurken bile kardeşlerine yön gösterirler..
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • şamil cihangir 13 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel.. okuduk ve bilgilendik tşk
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    benim gözümde ki kadın biraz farklı. tabi kadın deyince önce ninelerim aklıma geliyor,hani osmanlı kadını dediğimiz türden,yanına yaklaşacağımız zaman bir kaç kez düşündüğümüz çocuklar arasında adalet dağıtan ama en ufak bir itirazda vurdunmu oturtan,ben de biraz sadistlik mi var nedir bilmem ama ben öyle olmasını istiyorum,bir kadının yanından,yakınından geçerken dahi terbiyesiz öteden geç şeklinde bakış atan ve karşısındakinin bırakın tahrik olmasını kaçacak yer arattıran kadınları özlüyorum,belki bana deli diyebilirsiniz ama....
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat