Para ile mutluluğun dansı…

  • GİRİŞ19.03.2011 23:16
  • GÜNCELLEME19.03.2011 23:16

‘Mutluluğun temelinde PARA yatar’ düşüncesinin hâkim olduğu bir toplumda kendi fikir ve düşüncelerimi ortaya sunmak ne denli mantıklı olur bilemem. Ve ben düşüncelerimin benimsenmesinde ne denli başarılı olurum onu da bilemem…

Üreten insanlar olmadığında hiçbir anlamı olmayan para bir değişim aracıdır. Para sizin aracınızdır. Evet, sizi istediğiniz yere götürür ancak aracın sürücüsünün siz olduğunuzu unutmamak gerekir.

Para isteklerinizin karşılanması konusunda size aracılık ederken onu isteklerinizin yerine geçirmemeniz gerekir.

Bana göre insanlık değerinin olmadığı bir toplumda Para tüm hâkimiyetini kaybetmiştir. Ve yok olmaya mahkûmdur. Şayet para insani değerlerin önüne geçiyorsa ve ben böyle bir toplum düzeninde yaşıyorsam isyan bayrağını çeker bu düzeni bozarım.

Mutluluk ise öncelikle sağlıklı olabilmek ve kişinin içinde sağlanan iç barış, iç dengedir. Gerçek ihtiyaçlarının farkında olan, elindekilerle yetinebilen insan başına ne gelirse gelsin mutsuz olmaz. Arada sarsılsa da asla yıkılmaz. O kişi her seferinde mutlu olacak bir şey bulacaktır. Bu kişinin bir tarafta ihtiyaçları, umutları, öbür tarafta imkânları arasındaki denge her zaman aynı olacaktır.

Para ile mutluluk arasındaki bağ ise biraz karmaşıktır. Kimi insanlar sonsuz şekilde akacak x miktardaki paranın mutluluk getireceği yanlışına düşüyorlar. Paranın geçici de olsa insanları mutlu ettiğini biliyoruz. Ama geçici. Çünkü arzular tatmin edilmek yerine ‘daha fazlası’ istenir.

Para ne istediğini bilmeyen insana MUTLULUK,
Zekâsı olmayan insana BİLGİ,
Korkak olana diğer insanların HAYRANLIĞINI,
Ne aradığını bilmeyene bir HEDEF,
Değerlerini kaybedenlere İNSANLIK satın alamaz.

Acaba mutluluğun para getirdiği söylenebilir mi? Bu olabiliyorsa para yerine mutluluk peşinden gitmek daha mantıklı. Mutlu olduklarını söyleyen kişiler, yaşamdan keyif aldıklarını, yaptıkları şeylere kendilerini tamamen verdiklerini ve yaptıkları şeylerin onlar için anlamlı olduklarını söyler.

İş dünyası söz konusu olunca; işine bağlı olanların çoğu işteyken mutludur ve mutluluklarının büyük bir kısmı da iş hayatından kaynaklanır. Çalışanın mutluluğu ile işyerine bağlılık arasında güçlü bir ilişki vardır. Bu da olumlu ilişkiler kurmayı, zorluklarla ve stresle daha etkin bir biçimde başa çıkmayı arttırıyor. Bununla doğru orantılı olarak da satış, verim, kârlılık artıyor ve işten ayrılmalar azalıyor. Yani para demek oluyor.

Dünyadaki bütün zenginliklerin kaynağı insan zekâsıdır. İnsanın zekâsını kullanabilmesi MUTLULUK ’tan geçiyor. Mutlu olan insan zekâsını kullanabilir, üretebilir ve paranın yaratılmasını kendi gücünün sınırlarını zorlayarak gerçekleştirebilir.

Mutlu olmanız dileği ile…

Tülin Elçi - Haber 7
tulinelci1@hotmail.com

Yorumlar8

  • zülfü aydıner 13 yıl önce Şikayet Et
    mrb. Tülin hanım öncelikle şunu belirtmek isterimki gercekten yazdıkkarınızı herzaman okuyorum ve inanın tek kelimeyle mükemmel diebilirim anlam icerisinde anlam taşıyan ibret olabilecek sözlere yer veriosunuz gerzaman para konusuna gelince insan saglıgını kaybettiginde paranın degeri paraya tapanlar icin bile kıymetsiz bir taş parcasından farksız olabiliyor başarılarınızın devamını dilerim
    Cevapla
  • Tahsin YIGIT 13 yıl önce Şikayet Et
    Sakin eve haram getirme. Hani asri saadette hanim sahabiler erkeklerine: sakin haram getirme, biz bu dunyada açliga dayaniriz ama ahirette atese dayanamak demislerdi.
    Cevapla
  • necmettin 13 yıl önce Şikayet Et
    parasiz insan gereksiz insandir.. bu parolayla yola cikmak lazim.parasi olmayan insanin kendine bile faydasi olmaz.bundan dolayi cok calismak lazim ve gerekli insan olmak lazim.ne demisler insanin en hayirlisi insanlara faydasi olandir..
    Cevapla
  • yavuz cansız 13 yıl önce Şikayet Et
    tebrık. sn elçı yazınızdan dolayı sızı tebrık ediyorum z aman zaman insanlar bu kuyuya duşebılıyor insallah bu kuyuya duşenlerden olmayız tekrar tebrık eder say sunarım
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    Mutlu olmak için çok para elzem mi?-3. Parayla bütün istek ve dünyalık arzularını gidermeye,mutlu olmaya çalışanlarda az değil.Çoğu para ile mutlu olacağını zanneder.Halbuki,istek ve arzularına,keyif ve eğlencelerine kavuştukça artık mutlu olmak için paranın da yetmediğini görür.Daha başka,saçma sapan şeylere meyil ettiğini de.Neticede işi sapkınlığa kadar götürenleri az okumadık medyada.Demek ki,para akıllıca kullanmasını bilenler için mutluluk vesilesi.Dağıtarak,muhtaçların gereksinimlerini gidererek mutlu olmak, çok akıllıların işi.VesSelam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat