Kadınlar nasıl öldürülür?

  • GİRİŞ01.10.2011 08:59
  • GÜNCELLEME01.10.2011 08:59

“Ey yeşil sarıklı ulu hocalar bunu bana öğretmediniz
Bu kesik dansa karşı bana bir şey öğretmediniz
Kadının üstün olduğu ama mutlu olmadığı
Günlere geldim bunu bana öğretmediniz”
(Sezai Karakoç)


Kadınları öldürmek, ne görüldüğü kadar kolay; ne de sanıldığı kadar zordur. Kadınları öldürmek için katil, sanatçı, dindar, gelenekçi ya da eğitimli olmak da gerekmez. Kadınlara “öl” dersiniz ve “ölürler”. Kadınların ömrü kelebekler kadardır ve kozada ne kadarı; pupada ne kadar yaşadıkları da yalnız Allah’ın bilgisindedir

Kadınları öldürmenin bin bir yolu vardır ve her kadın katili yalnızca birini bilir. Caniler müstesna, onlar öldürmenin ilmine yani ilimsizliğe ermişlerdir. Bu ilimsizlik kimi kadınları ve çokça da kimi adamları ölümsüzlüğe yolcu etmenin ilimidir.

Her katilin bir kadın öldürme biçimi vardır ve her kadın diğerinden başka biçimde ölür. Kimi kadınların katili yalnızca kendisidir; kimi kadınların katili ise yine kadınlardır. Kimi katillerin kadınları da katildir ve kimi kadınlar adamların katilidir.

***

Kadınlar nasıl ölür? Bu soruya her kadın ölümü ayrı bir cevaptır.

Kimi kadınlar kendisini öldürür. Buna intihar da denmez, düpedüz nefes alarak, ölmektedir kimi kadınlar. Kimi kadınları makyaj aynalarının ve kamera ışıklarının karşısına koymanız canlı yayında bir ölümü seyretmeniz için yeterlidir.

Kimi kadınları öldürmek için daha azı bile yetebilir. Harcayabileceğinden fazla parası olan kadınların ölümü, bakabileceklerinden çok kedi besleyen kadınların ölümüne çokça benzer.

Kimi kadınları öldürmek için bir başka kadın ve şirazeden çıkmış bir mantık en elverişli araçtır. Şirazeden çıkmış bir adamın hayatının yeni yüzünü çocuklarının annesi ile tanıştırdığı an iki kadının ölümüne şahitlik ettiğiniz andır.

Kimi kadınları öldürmek için eline bir kalem vermeniz yeter. Sonrasında olacaklar bir kadının kendisini öldürmesini seyretmekten ibarettir. İslam, kadın, İslam ve kadın, kamusal alan ve benzeri pek çok konu kaleminden damlamaya devam edecektir.

***

Kadınları öldürmek için erkekler de işe yarar.

Kimi kadınları öldürmek için oğullarını evlendirmeniz yeterlidir. Sütünü helal etmeyeceği saatin gelip çatması için bir başka kadının aralarındaki ortak elemana daha yakın (daha hükümran?) olması yeter de artar bile. Bu durumda olacak olan en az iki kadın (bazı hallerde üç ya da daha fazla) ve bir adamın ölümüdür. Elbette insanlık da üçünün arasında ölüp gidecektir.

Kimi kadınları öldürmek için ona dünyanın kapılarını açmak gerekir. Dünya zannettiği cehennemden kaçmaya çalışırken bir başka cehenneme saplanan, bazen hamile kalan, bazen sadece kendi istediği adamla evlenmeye niyetlenen kadın ölüme göz kırpmış demektir.

Kimi kadınları öldürmek için üç beş tanesini gece vakti polis ve askerle özdeşleşen bir arabaya doldurmak yeter. Sonra göreceğiniz şey taziye evinde, dudaklarının kenarındaki kızıllığı silmeye gerek bile görmeyen, çatık kaşlarla barıştan bahseden adamlardır.

Kimi kadınları öldürmek için oğlunu askere almak yeter. Kentte gezenlerin, dağdan gelenlerin dişleri arasında oğlunun kanını gören kadın ölmesin de ne yapsın?

Ümit Akça - Haber 7
mystymy00@yahoo.com

Yorumlar3

  • ercan Gemelek 12 yıl önce Şikayet Et
    işte bu. insan haklarından bağımsız bir kadın hakları kampanyasının yürütelemeceği ortada olmasına karşın, feminen tiriplerle sözde çalakalem yazanlara Osmanlı şamarı gibi inen satırlar okudum.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Dogan Akbaba 12 yıl önce Şikayet Et
    CAHiLiYE DEVRi bittimi????. Cöle gömülen kiz cocuklari, Cahiliye devrindeydi,, iSLAM geldi Cahiliye bitti... iSLAM gitti, CAHiLiYE devri geri döndü.. Kac bicak darbesiyle öldürebilrim, kac kum tanesi ile öldürebilirimin FARKI yok...
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • faruk canpolat 12 yıl önce Şikayet Et
    KADINLAR NASIL ÖLDÜRÜLÜR. kadınların boğazını sıkarsın nefes almasını önlersin işte ölür gider bundan kolayı nevarki sende kodese gidersin olur biter
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat