Cumhur ittifakının tarihi misyonu

  • GİRİŞ04.06.2020 11:47
  • GÜNCELLEME04.06.2020 11:47

Cumhur ittifakının herhangi bir seçim ittifakı olmadığını anlamak için bu oluşumun gerçekleştiği şartları ve ittifakı oluşturan iki partinin hatta iki akımın neyi temsil ettiğini anlamak gerekir. Cumhur İttifakı Türkiye tarihinin bir kırılma anında ortaya çıkmış bir oluşumdur, bu sebeple de tarihi bir misyonu vardır.

Hatırlayalım, 2015’te Türkiye doğrudan dışardan yönetilen saldırılar altındadır. Bir taraftan dışarda Suriye ve Irak üzerinden PKK/PYD terör örgütleri vasıtasıyla Batılı istihbarat örgütlerinin yürüttüğü saldırılar, sonunda açıkça ABD’nin desteğine dönüşüp; CIA’nin silahlandırdığı unsurları Türkiye’ye karşı harekete geçirmiş, içerde PKK/PYD Güneydoğuyu savaş alanına çevirecek çukur eylemleri başlatılmıştır. Türkiye bunlara cevap verirken FETÖ ihaneti devreye sokulmuş, 15 Temmuzda faşizan darbe girişimi ortaya çıkmıştır. Busaldırıların ortak noktası Batılı merkezlere bağımlı olmasıdır.

MİLLİ GÜÇLER

Bu ülkenin işgal planına karşı; ülkenin demokrasisini yok etmeye kalkan demokrasi düşmanlarına karşı tıpkı Milli Mücadelede olduğu gibi bütün millet biraraya gelerek alçak darbe girişimini mağlup ettiği gibi,işgal planını bozarak ‘istiklali tam bir ülke olma’ idealine sahip çıkmıştır. İşte Cumhur İttifakı bu sürecin oluşumudur. Bu aşamada ülkenin vatanseverleri ve demokratları Cumhur İttifakını kurarak Türkiye’yi sadece bu vahim tablodan kurtarmayı değil aynı zamanda bu tabloyu hazırlayan şartlardan uzaklaştıracak bir yaklaşımı ortaya koymuşlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli süreçte bir irade koyarak ülkeyi işgal ve parçalama planı yapanların oyunu bozmuşlardır; bunun içindir ki küresel güç merkezlerinin ve işbirlikçilerin devam eden saldırılarına karşı ortaya konan iradenin tarihi bir anlamı vardır: Türkiye bağımsız bir ülkenin adıdır, burada millet iradesinin dışında bir güç yoktur.

Son zamanlarda bazı taktik siyasi arayışlar, bazılarının ima ederek bazılarının açıkça dile getirdiği darbe söylenti veya tehditleri, CIA merkezli kuruluşların raporlarında ortaya çıkan tehditler, Cumhur ittifakına karşı içerde ve dışarda yeni operasyon hazırlıklarının yapıldığının göstergesi olarak ele alınmalıdır.

ORTAK İRADE

Cumhur İttifakının hedefte olması boşuna değildir. Türkiye’nin Batı vesayetinden çıkması, ‘parlamenter sistem’ adı altında istikrarsızlık üreten, Meclisi ve Millet iradesini militarist ideolojinin kurumlarına devreden, kuvvetler ayrımı diye MGK’nın militarist iradesine teslim eden siyasal sistem tasfiye edilmiştir, fakat bu misyon henüz bitmemiştir; yeni sistem, eski düzenin bütün hastalıklı yapısını tasfiye ederek, uyum yasalarını çıkarıp kurumsal dönüşümü tamamladığı zaman, demokratikleşme sürecinde ileri bir aşamaya geçilmiş olacaktır.

Cumhur İttifakının küresel sitem karşısındaki misyonu ise açıktır: Türkiye merkezli, bağımsız bir dış politikayı, başta Ortadoğu olmak üzere, Türk dünyası ve bütün mazlumların yanında olacak şekilde hayata geçirmek. Türkiye’nin Batılı merkezlere, kurumlara bağımlılığına son verecek adımları atması, şüphesiz içerden ve dışardansürpriz olmayan saldırılara daima hazır olmayı gerektirmektedir. 

Akşam

Yorumlar2

  • Erdal EKİCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Vedat Ağabeyim yazılarınızla bizleri herhangi bir şüpheye yer vermeden aydınlatıyorsunuz,hislerimize tercüman oluyorsunuz,şahsınıza canı gönülden teşekkürederim,Rabbim sizin gibi doğru yoldan taviz vermeyen aydınlarımızı başımızdan eksik etmesin.Allah yar ve yardımcınız olsunuz.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • ÖFKELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Asil Millet artık böyle sahtekar oyunları biliyor. Devleti, muhalefeti ihanet etse de "Türk Milleti" böyle oyunları bozar, izin vermez. Game Over.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat