Allah acabâ ne istiyor?

  • GİRİŞ21.02.2012 07:30
  • GÜNCELLEME21.02.2012 07:30

Vaktiyle Ehl-i Salîb ve Ehl-i Hilâl, yâni Haçlılar ve Hilalliler muhârebe ederken Müslümanlar “Allâhü Ekber!” (En Büyük Allah!) diye seslenirlermiş Hıristiyanlar ise “Deus vult!” (Tanrı (böyle) istiyor!).

Şimdi nerden îcâb etdi diyecek olursanız, fevkalâde muhâtaralı günler geçiriyoruz. Kimin nerede kime nasıl ve neden girişeceği hiç belli değil. Her ihtimâle karşı aklınızda bulunsun! Dar gününüzde bu fakıyre duâkâr olursunuz... Tabii o bâdireden sağ sâlim çıkabilirseniz!

Siz benim bu dediğime bir mim koyun en iyisi!

Deus vult!

Peki, ne istiyor Allah?

“Allâhu wahduhû ya’rif!”

Bunun ne demek olduğunu da bir Müslümana sorun!

Baksanıza, elinizi sallasanız ellisi!!!

Tabii Allâhın ne istediğini tabii netîceten ancak Allah bilir ama İsrâil’in ne istediğini bilmek için zannımca o kadar yukarılara çıkıp aranmaya gerek yok!

İsrâil Türkiye’yle hır çıkarmak istiyor! Türkiye’nin burnunu sürtmek!

Bu isme lâyık bir dış politika izlemeğe başlamasından sonra Ankara ile yıldızının kolay kolay barışamayacağını idrâk eden Tel Aviv (gerçi onlar Başkentlerinin Kudüs diye anılmasını tercîh ederler ama henüz o raddeye gelmedik, müsaadeleriyle!) evet, Tel Aviv, Türkiye’nin nasılsa uyanıp kendi mâzîsine sâhib çıkmaya başlamasından son derece rahatsız. Bunun, Arab Dünyâsına “sâhib” çıkmak, Ortadoğu’ya sâhib çıkmak ve en kestirmeden kendi öz menfaatlerine sâhib çıkmak demek olduğunu gâyet iyi bilirler. Onun için de bir “stratejik kuşatma” harekâtıyla Türkiye’yi bunaltmak amacına yöneldiler. İsrâil-Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ermenistan çemberi içinde çâresiz kalmış bir Türkiye!

Doğu Akdeniz havzasında Rumlar ve mümkinse Yunanlılarla işbirliği ederek petrol ve doğalgaz alanlarında Türkiye’yi sıkıştırmak, bu stratejinin önemli bir ayağı.

Bence doğru hesablayamadıkları husus, eninde sonunda Rumların ve Ermenilerin de, kendi gerçek çıkarlarının Türklerle itişmekde değil Türklerle anlaşmakda olduğunu kavrayacakları, târihin, enselerine vura vura bunu kendilerine öğreteceği vâkıası! Türklerle berâberce yürüyerek orta vâdede sâdece ekonomik olarak bile eski parlak yüzyıllardaki refah düzeyine erişmeleri pek zor değildir.

İsrâillilerle, daha doğrusu bu kafadaki İsrâillilerle omuz omuza yürüyerek nereye varacakları ise İsrâil’in bu kafayla bizzat vardığı noktadan belli!

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kulanabilirsiniz

Yağmur Atsız / Star

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat