İngiltere nasıl yorumladı

  • GİRİŞ20.04.2020 13:07
  • GÜNCELLEME20.04.2020 13:13

Haberi, Anadolu'nun ruh köküne düşmanlık etmesi için kurulmuş ve bu vazifesini 96 yıldır hakkıyla îfâ eden Cumhuriyet adlı gazeteden iktibas ediyorum. O da, ilişkileri 1 asra dayanan sömürgeci İngiltere'nin sesi olan BBC'den aktarıyor. Anlayacağınız kaynağımız oldukça sağlam!

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka gönderdiği maske ve kolonyaların "Çin virüsü COVID-19 yayıyor" diye, her zaman olduğu gibi yalan haber yapmaktan imtinâ etmeyen Cumhuriyet, Başkan Erdoğan'ın İngiltere'ye gönderdiği yardımı internet sitesinde manşetten vermiş. Yok düşündüğünüz gibi, "Tayyip İngiltere'ye virüs gönderdi" manşetini atmamışlar; şimdilik...

Manşet: "İngiltere, Türkiye'nin gönderdiklerini nasıl yorumladı?"

 

 

Tarafsız gazeteciliğe emsal gösterilecek bir başlık; Cumhuriyet, Türkiye lehine olan hâdiselerde tarafsız durmayı çok iyi biliyor!..

Bu kadar peşrevden sonra haberi aktarayım:

"İngiltere'de sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı ve Türkiye'den gelmesi beklenen malzemeler basında geniş yer buldu.

Guardian gazetesi, "Hükümet, kişisel koruyucu ekipman kıtlığı yaşandığını kabul etti ve Pazar günü Türkiye'den gelecek olan 400 bin adet koruyucu önlük de dahil olmak üzere büyük bir sevkıyatın yapılacağını vaat etti" dedi.

İngiltere'nin en büyük sendikalarından Unite'ın Genel Sekreter Yardımcısı Gail Cartmail, "Kişisel koruyucu ekipman eksikliğinin sürmesi ulusal bir skandal ve hükümetin son bir ay içerisinde defaatle verdiği sözleri tutmaması da utanç verici" dedi.

İngiltere Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, NHS personelinin yaşadığı kronik kişisel koruyucu ekipman sıkıntısıyla ilgili bir soruya, "Bunları tedarik etmek şu dönemde çok zor. Yarın Türkiye'den yaklaşık 84 ton civarında kişisel koruyucu ekipman içeren çok büyük bir teslimatın gelmesi bekleniyor. Bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlük de var. Bu çok ama çok büyük ek bir sevkiyat olacak" yanıtını verdi.”

Doktorlara “Önlüklerinizi yıkayıp tekrar giyin” denildiği, malzeme yetersizliği sebebiyle greve gitmek üzere olan doktorlara “Sabredin, Türkiye’den yardım geliyor” diye vaad verilen İngiltere’den gelen haberler bu şekilde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın halkımıza yaptığı çağrı neydi: “Biz Amerika değiliz, İspanya değiliz, erken müdahale gücümüz var, tedavi için geç kalmayın”!

Bakan Koca’nın şu cümlesinde Türkiye’nin son 17 yılı var; toplu iğne bile yapamayan Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin tarihçesi var.

Tarih kitaplarında okurduk, “Sabredin, Türkiye’den yardım geliyor” diyenleri. Kimilerine masal gelen bu söz bugün Avrupa’da yankılanıyor!

Virüs sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak deniliyor ya, tabiî ki Batı’nın masal dünyası yıkılırken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! 

Star

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat