Gavur Hoca'ya göre fitnenin kaynağı kim?

“Vardır değil mi, bizde o şeytan Kendi evini yakan ve yıkan”

  • GİRİŞ03.11.2012 09:38
  • GÜNCELLEME03.11.2012 09:38

"... Hiç bir şey yokken biz vardık. Ama her şey de bizdeydi. Bu herşeyin bizde olması, bizi rahat bırakmadı. Coştu galeyana geldi. Kabımıza sığamadık. İlk kıpraşan ve ilk kaynaşan biz olduk. Her fitne bizden koptu. O kadar belalara ve dehşetlere ve felaketlere ve tufanlara ve fırtınalara sebep olduk. Ortaya büyük bir ateş salıverdik. Kendimiz de o ateş parçalarında yandık, yakıldık. Gözlerimizizn yaşından deryalar hasıl oldu..”

“...Velhasıl kendi kendimize ettik. Alemlerin kötüsü biz olduk. Zalimiz: Şimdi küreyi zemindekiler bizim zulmümüzden kan ağlıyor...”

“Birbiriyle harb ve mütakale eden insanlar, hemen Hak ile harb ve mütakale ediyorlardır. Böyleleri insan ve medeni değildirler. Yırtıcı, vahşi hayvanlar belki, bunlardan daha medenidirler. Çünkü onlar kendi türlerine böyle iş yapmazlar.

İnsanların beynindeki harb denilen en müthiş kuduzluk gibi bir vahşet olamaz. Harb taraftarı olana insan ve medeni namı vermek hiç de layık değildir. Bunların namı ancak yırtıcı ve vahşi hayvanlardır.

İhtimal ki, üç beş asır sonra bu hakikatler güzelce fehm ve idrak olunarak anlaşılsa gerektir. O zamanın insanları bizim ve geçmiş insanların kanlı tarihlerine bakacak ve vahşetimize hayran kalacaklardır...”

“..Sen kendinden taşrada kimi arıyorsun, öyle uzaklara giderek hiç yorulma. Eğer Hak arıyorsan, hemen kendi  yakanı tut. Sımsıkı tut da bir daha salma!”

“Yani ki nefs-i emmaremiz var
Bundan dolayı dünya biz dar

***

Denizli'nin Bekilli ilçesi Deşdemir köyünde 1873 yılında doğup, 1953 yılında vefat eden , “Gavur Hoca” lakaplı mutasavvıf Molla İbrahimoğlu Mehmed Emin Efendi'nin yegane nüshası Ankara Milli Kütüphane'de yz. 9270 numayayla kayıtlı 37 sayfalık çizgili defterden ibaret “Hakîkatten Bir Bahis veya Teşrîh-i Hak” adlı eserinin  Dr. Mustafa Tatcı tarafından yayına hazırlanarak 2011 yılında “Nereden gelip nereye gidiyor insan” adlıyla yayınlanan kitabından alıntılardır... Alıntılar yer,yer bağlamından kopartılarak bu fakir tarafından kurgulanmıştır.

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat