Mesele Atatürk'ü sevip sevmemek değil

Bugün 19 Kasım 2012. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, daha önce yaşadığı 93 deneyime rağmen kurucu liderini ölüm yıldönümünde, bir kez daha; anması gerekip-gerekmediği ve nasıl anması gerektiği konusundaki travmatik tartışmaları izlemek zorunda kalacak!

  • GİRİŞ10.11.2012 09:47
  • GÜNCELLEME10.11.2012 09:57

Hatta izlemekle yetinmeyip kendisini taraf olarak görme zorunda hissedip, bizzat yaşayacak.

Kurucusunu ölümsüzleştirmeyi hedeflerken hasımlarının nefretlerini ölümsüzleştiren bir siyasi tercih ile hasımlarının putlaştırdığı bir siyasi liderin gerçek yerine oyurtmak isterken ona sövdürmeyi başarmış siyasi tercihlerin rayından çıkmış sevgi ve nefret gösterileri malesef bu  seneye de damga vuruyor..

İnsan olarak ölmeyi başarmış bir siyasi lidere insanın hak etmediği muamele ve sıfatları yakıştıran sevgi ve nefret türevlerinin mensupları yine kendilerini masum görüp, hasımlarını yerden yere vuracaklar.

Ne yazık ki övenlerin ve yerenlerin düşündürücü tartışmaları yerine tapınanlar ve sövenlerin kaş yapayım derken göz çıkaran şovları bu sene de filmin jeneriğe çekilen kısmı oldu!

Mesele Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevip sevmemek değil,  mesele bir devletin vatandaşlarının kurucu liderlerine sevgi ve nefretlerini dile getiriş tarzı da değil! 

Mesele 1923 öncesi şartların bir araya gelmeye mecbur kıldığı insanların, nasıl milletleştiklerini unutacak kadar siyasete gömülmüş ve  hatırlayamayacak  kadar tarih bilincinin dışına itilmiş olmalarıdır.

Bir "milletin" kurucu liderinin yaşatılma(ma)sı adına, sonsuza dek yaşamasını hedeflediği devletin parçalanmaya sürükleyişi; o devletin sınırları içinde yaşayınca hiç de mizahi gelmiyor insana!

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com 

Yorumlar1

  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaaaaaaa. bir kısım sözde atatürkçüler, türk halkını bölmek,birbirine düşürmek ve kırdıkmak için atatürk'ü kullanıyor, nefret suçu işliyorlar. atatürk çakma atatürkçülerin elinde bir bölücülük ve nefret aleti haline geliyor. en büyük ve en tehlikeli bölücüler pkk'lılar/kck'lılar değil sözde ve çakma atatürkçülerdir. atatürk'e ve onun her yaptığı işe sövenler,sayanlar ve reddedenler ise cahil, cühela,vicdansız,insafsız ahmaklardır. atatürk düşmanları beyin,bilgi ve vicdan olarak tam takır kuru bakırdırlar. yeminli atatürk düşmanlarının, atatürk tapınıcılarından çok da farklı bir yönleri yok. fanatik atatürk düşmanlarının ve atatürk'e duyulan nefretin artmasının müsebbipleri atatürk'ü tanrılaştıran bedbaht ve bedhah kullar zümresidir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat