Ya İslamiyet'i ve Sosyalizm'i sömürenler?

  • GİRİŞ13.11.2012 09:24
  • GÜNCELLEME13.11.2012 09:24

Tarihin bir dilimini, zamanın tamamına üstün tutma hastalığına yakalanmış kör felsefeciler gibi zaman üstü algılanması gereken kavramlarda dahi dönüp dolaşıp konuyu Atatürk'ün görüşleri ile sınırlandırmaktan öte geçemeyen ve kendi Atatürk'ünü  tarif eden yazar  "Burada acı olan, herkesin kendisinin bir Atatürk'ü olmasıdır" diyordu.

Ve "Eli kanlı çeteler, darbeciler, faili meçhul cinayetleri işleyenler, Balgat katliamını yapanlar, Doğan Öz'ü öldürenler de sözde Atatürkçü! Kenan Evren de “Asmayalım da besleyelim mi” deyip 17 yaşındaki Erdal Eren'i idam ettirirken, dağlara taşlara Atatürk heykeli, büstü yaptırıyordu. Kıyımlar, faili meçhuller hep sözde Atatürkçülük adına yapıldı bu ülkede" cümleleriyle bazı siyasi çevrelerin asla kabullenmek istemediği gerçeklerin altını bir kez daha çiziyor.

Bu cümlelerin altına imza atarım. Hatta söz konusu kişilerin Atatürkçülüklerinin sözde değil özde olabileceğinin dahi düşünülmesinde yarar görürüm. Fakat herkesin inancı kendine. Zaten değinmek istediğim konu da o değil.

Bu fakirin bu yazısının hedefi, Çetinkaya'nın yazısının bu bölümününden hareketle, zil takıp oynayan,  "Bakın işte hepsini Atatürkçüler yapmış, ah bu Kemalistler!" diyen pişkin kişi ve kesimler!

Evet Çetinkaya haklı. Yukarıdaki eylemleri işaret ettiği kişiler yaptı! Peki, onların suç ortaklığını yapan ve  onlara alkış tutanlar kimlerdi?

Atatürk'ü sömürenleri yerden yere vururken kendi siyasi öncüllerini süttten çıkmış ak kaşık görenler ne zaman İslamiyet'i ve Sosyalizm'i sömürenleri yazmaya cesaret edebilecek?

Ne zaman Çetinkaya gibi başına sözde kelimesi koyarak dahi olsa "Eli kanlı çeteleri, darbecileri, faili meçhul cinayetleri işleyenleri, katliam yapanları alkışlayan ve destekleyenler de sözde Müslüman'dı ya da sözde Sosyalistti)! Kıyımlar, faili meçhuller hep sözde Atatürkçülük adına yapılırken, ekmeğine yağ sürülen sözde Müslümanlar ve sözde Sosyalistler onlara destek verdi ve hatta tetikçilik etti bu ülkede" diyebilecek?

Hasımlarımız "tu, kaka" siyaseti aşılmadan Türkiye'nin ana sorunlarına çözüm bulunamaz!

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com

Yorumlar1

  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    seni babana götürüyorum çocuğum . deyip çocuk kaçıranlar vardı..günümüzde de insanların hissiyatları ve gönül bağlarını kullanarak acı bir sona süreklemek isteyenler elbette olacaktır..aslında eşek olursan semer vuranlar çok olur..kfamızda taşıdığımız beyni bir et yığını olarak görür ve akledip fikretmez isek mao için,marks için,islam için,atatürk için deyip yada apo için lenin için deyip adamın canını pazara çıkarırlar..insan kendi mumumunu kendi yakmak zorunda,kendi aydınlığını kendi yapmak zorunda..karanlıkta kalıp elin fener yakmasını ümit edersen el gelinceye kadar kötü şeylerde başına gelebilir..sorunlara ve sorulara kendi aklımızı kullanmamız gerekir.on bildiğimiz varsa 9 kişiye danışalım ama aklımızın kanaatine göre davranalım..içimizde ki sese kulak verelim..bir canımız var birileri için ölmeye değecek kadar ucuz mu onu düşünelim...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat