Rind ile Zahid ve korku!

“Hem sabah akşam meyhaneden çıkmıyorsun hem de dine imana davet edenleri yanından kovuyorsun. Beni korkutuyorsun! Sana selam vermenin bile haram olduğunu düşünmeye başladım” dedi Zahid.

  • GİRİŞ25.12.2012 09:33
  • GÜNCELLEME25.12.2012 09:33

"Gördüğünden korkmak, görmediğinden korkmaktan daha büyük korkaklıktır. Gerçek korkunun ne olduğunu bilsen korkmaya korkarsın" diye yanıtladı Rind.

“Sen görmediğinden çok gördüğünden korkmakla, Allah'tan çok korkulacak putlara inanır olmuşsun zahir, şirktir, tövbe istiğfar gerekir!” davetinde bulundu Zahid.
Rint gülümsedi: “Hep kördün ama Allah'ı görünmez sanarak şirke düştüğünü göremeyecek kadar ilerlemiş körlüğün”

 

“Benim günden güne körleştiğim doğrudur ama sebebini yanlış teşhis etmektesin; gece gündüz Kuran-ı Kerim sayfalarına akıttığımdan günden günden azalmaktadır gözümün nuru!”

“O nasıl Kuran okumaktır ki okurken nurlanacak yerde, nurun üstüne nur akıtabileceğini sanarak böbürlenirsin?” diye manalı manalı baktı Rind.

“Zekan benden kıvrak ve ben de haddi aşmışım farkında olmayarak kabul! Ama benden daha kalın gözlüklerinle bana akıl vermektesin!” diye diklendi Zahid!
“Hem Allah'ı ararken körleşmekle övünüyor hem Allah'ın nuruna gark olanların körlüğüne şaşırıyorsun!” diye Zahid'i süzdü Rind.

Zahid kahkahayla güldü: “Ne kadar şaşırırsam şaşırayım, senin gibi seccadeyi şarapla yıkayacak kadar şaşırmam!”

Rind acı acı güşümsedi: Şarapla seccadeyi yıkayabilmen için önce içip kendinden geçmen gerekir Zahit. Kıyas kıyas üstüne kıyas yaparak Şytan'a yaklaştığın için her cümlene “kendini” sokarsın. “Ben” diyebildiğin sürece O'nun uzağına düştüğünü ne zaman fark edeceksin?”

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com

Yorumlar2

  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    bu da benden. biraz doluyum, ozur dilerim ;). 'yeniden osmanli' diyor yorumcu kardesler. 'yeniden osmanli' diye bir sey yoktur, turkiye cumhuriyeti vardir diyor aslantepeli. 'islam birligi' diyor yorumcu kardesler. 'islam birligi' ancak turkiye cumhuriyetinin yaninda yer alacak ulkeler ile olur diyor aslantepeli. 'halifeyi seviyoruz, ataturku sevmiyoruz' diyor yorumcu kardesler. 'halife ataturkun kim oldugunu bilmese idi, imparatorlugu birakip da gider miydi ? hic halife kacar mi ? sizler aslinda sevdiginizi soylerken, bilmeyerek hakaret etmektesiniz' diyor aslantepeli
    Cevapla
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    boyle bir benzetme uygun mudur, bilemiyorum. simdiden kusuruma bakmayiniz lutfen. zahid sanki yillardir bize akil vermeye calisan arap dunyasina benziyor. rind ise sanki arap dunyasinin bir donem olumsuz baktiklari turkiye =)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat