Metrodaki sarhoş ve dünyadaki sarhoş

Yılbaşı sabahı saat 07.20 sularında metro son durağa geldiğinde içinden inen insan sayısı iki elin parmaklarından daha azdı.

  • GİRİŞ05.01.2013 09:00
  • GÜNCELLEME05.01.2013 09:00

Son vagondan içeri girmek için hamle yaptığımda, kapıdan çıkmaya yeltenmiş  genç, geri dönerek, koltuk üzerinde sızmış orta yaşlı adamı dürttü. Dürtülünce kafasını kaldıran adam, güçlükle gözlerini açarak çevresine baktı.

Vagonda  kalan son yolcu olduğunu fark ettiğinde ayağa kalktı. Yalpalayarak kapıya doğru yürüdü. Kapının tam önüne durdu. Dışarıya dikkatle baktı. Gözlerini ovuşturudu ve uzun uzun bir daha baktı. 

"Yo, burası değil!" diye söylendi, kendi kendine ve dönüp en yakın koltuğa çöktü. 

İlk bakışta bir-iki gündür kesmediği anlaşılan kırlaşmış sakallarını sıvazlayarak bir müddet etrafı süzdü. Açık tutmakta zorlandığı göz kapakları zaman zaman kapansa da bir süre sonra açmayı başarıyordu. İlk istasyonda inenlere binenlere bakarak uyumama çabasını sürdürdü.  Ama bir süre sonra göz kapakları daha uzun süre kapanmaya ve başı önüne düşmeye başladı. Üçüncü istasyonda tamamen kendinden geçmişti.

Son durağa geldiğimizde adam hâlâ uyuyordu. Kitabımı kapatıp, çantama yerleştirdikten sonra ayağa kalkarken uyandırıp, uyandırmamakta tereddüt ettim. Muhtemelen ineceği istasyonu yine geçmişti.

Tam o anda yolcular indikten sonra vagonları kontrol eden görevli içeri girdi ve uyumakta olan adamı fark edip; "yahu bu adam yine gelmiş, üçüncü oldu bu, treni mesken mi tuttu, nedir!" diyerek adamı sarstı.

Sarsılınca kafasını kaldıran adam, güçlükle gözlerini açarak çevresine baktı.

"Hemşehrim nerede inecektin sen?"

"Sanayi Mahallesi, geldik mi?" dedi sordu adam şaşkın ve uykulu bakışlarla.

"Geçtin!" dedi görevli....

Gülmemek için zor tuttum kendimi.

Sonra düşündüm: Zaman metrosunda çoğu insan, çoğu zaman bu adam gibi sarhoş yaşamıyor muydu?

Uyuyakalıp ineceğimiz durağı kaçırdığımız an, her nedense yanımızdakilere  "şu durakta beni uyarır mısınız?" ricasında bulunmayıp, sürekli  ileri geri giderek asıl ineceğimiz vakitte inmekte zorlandığımız anlarda, bu garipten çok mu farklıydık?

Yaşar İliksiz - Haber 7
@yasariliksiz
www.yasariliksiz.com
yasar@yasariliksiz.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat