Kılıçdaroğlu lider olma şansını kaybediyor

  • GİRİŞ21.10.2010 10:03
  • GÜNCELLEME21.10.2010 10:03

Ben bu yazıyı tasarlarken henüz AK Parti Grup Başkanvekilleri CHP, MHP ve BDP ile görüşmemişti.
Daha önemlisi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya zamanlaması ve içeriği çok manidar 5 sayfalık yazılı açıklamasını da yapmamıştı.
Ama yine de görüşlerim değişmedi.
Değil mi ki Sayın Kılıçdaroğlu “Başörtüsü (onun tercih ettiği kelimeyle türban) meselesini çözmeliyiz” demişti.
O zaman sözünün arkasında durmalıdır.
Derdim, bir siyasetçinin sözünün arkasında durup durmayacağı değil.
Onun, bu sözünü yerine getirmesini şart hale getiren, Genel Sekreter Önder Sav ve “adamlarının” yaptığı açıklamalar.
Kılıçdaroğlu, tam İstanbul’da bütün genel yayın yönetmenlerinin karşısına geçecek, sabahtan bombayı patlatıyor Grup Başkanvekili Muharrem İnce; “Biz Cumhurbaşkanı’nın Köşk’te vereceği 29 Ekim resepsiyonuna katılmıyoruz…”
Gerekçe malum… başörtülü insanların da resepsiyonda bulunacak olmaları…
O zaman Genel Başkanı’nı ters köşeye yatırmış olmuyor mu Sayın İnce…
Bu ince operasyonu neye borçluyuz acaba?
Sonra zaten Kılıçdaroğlu da gazetecilerin konuyla ilgili sorularına “daha 29 Ekim’e çok var” diyerek İnce’yi destekmeyen bir açıklama yapmış ama kapıyı her ihtimale açık bırakmıştı.
Ortada ciddi bir sorun var oysa, geçiştirilemeyecek, her ihtimale açık kapılar bırakarak çözülemeyecek kadar ciddi bir sorun…
Bu yüzden Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim’de Köşk’e eşini de alıp mutlaka gitmelidir.
Gerekirse tek başına gitmelidir.
Bu, başörtüsü meselesinin çok ötesinde bir CHP sorunu, bir Genel Başkan sorunu, bir liderlik sorunudur.
Kılıçdaroğlu giderse partinin genel başkanı, lideri olduğunu ispatlar.
Gitmezse, titrinin Genel Başkan olduğunu ama liderin Önder Sav ve ince ince seçip yönetimde kritik yerlere koyduğu ekibi olduğunu kabul etmiş olur.
Bu yazıyı tasarladığımda ne partilerin başörtüsü konusundaki görüşmeleri başlamıştı Meclis’te; ne Başsavcı Yalçınkaya’nın tam görüşmelerin ortasında duyurduğu 5 sayfalık açıklaması…
Yalçınkaya, bu görüşlerini ya geçtiğimiz hafta yapmalıydı ya gelecek hafta.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki partiler, yani milli iradenin ta kendisi memleketin yıllardır kangren olmuş bir derdini çözme umuduyla, üstelik ana muhalefet partisinin çağrısıyla görüşmelere başlamışken bir bürokratın bu açıklaması zamanlama olarak da içerik olarak da çok yanlış.
Açıklamanın daha önceden hazırlandığı ortada.
Açıklamanın, CHP’nin bu konulardaki radikal kanadını etkileyeceği ve o kanadın zaten AK Partili muhataplarıyla toplantıya girdiği ortada.
Çıkışta yaptıkları açıklama ile de çeşitli alakasız bahanelerle kendi çağrılarını inkar eden bir tutum aldılar.
Bütün bunların sonuçlarını birlikte göreceğiz.
Bu arada naçizane tavsiyem, sayın Yalçınkaya madem açıkladığı görüşlerin arkasında ve madem bunları böyle bir ortamda Meclis’e rağmen duyuruyor; yetkim var deyip YÖK’e kapatma davası açsın…
Çok da devrimci bir sonuç çıkabilir bakarsınız…
Şaka bir yana, bütün olup bitenler ve ortaya çıkan manzara ile gerilim Kılıçdaroğlu’nun Köşk’e katılmaması için artan sayıda bahane oluşturuyor.
Ama dikkatlerden kaçacağını sanmasın; Köşk’e gidip gitmemek, artık Kemal Kılıçdaroğlu için erken ve gerekli tek liderlik sınavıdır…
Gitmezse, daha çook kendi yardımcıları, başkan vekilleri tarafından tekzip edildiğini izleriz.

Yaşar Taşkın KOÇ - Haber 7
taskinkoc@gmail.com

Yorumlar5

  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    STOP! BURAYA KADAR, LİDER OLUNMAZ, LİDER DOĞULUR!... Bazı gazeteci geçinen gaztelleri şişirdi durdu, balon oluşturdu ve sonunda patladı, liderlik değil kederlik imiş! STOP, rüya sona erdi, çünkü LİDER OLUNMAZ, LİDER DOĞULUR sözü bugün yeniden doğrulandı ve yerine oturtuldu! Yani benim büyük liderim, Başbakanım RECEP TAYYİP ERDOĞAN gibi lider doğacaksın, lider olacaksın, ülkeyi ve milleti daima ileriye götüreceksin, şahlandıracaksın! Lider sözünün eridir, kimseden emir almaz, o ancak emreder! LİDER O Kİ MİLLET ONUN DAİMA ARKASINDAN GİDER, TAYYİPim gibi!..
    Cevapla
  • ahmet ilker 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne Yazıkki Sayın Kılıçdaroğlu CHP de Başçavuşun Bilmem Neyi Durumunda!. O kadarki paspas olmuş yani, bunu kendisi görmüyor mu acaba? Görüyorda otobüsten iteklenirken yaptığı gibi sadece yumruklarını mı sıkıyor? Ya da dişlerini? Gişe hasılatınız düştü artık ilk günlerdeki getirisi yok piyasada! Bunlar tek kullanımlık heralde :) Çevre dostu! kullan at!!!
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    varmıydı ki. kılıçtaroğlu ndan lider olursa benden de karnıyarık olur
    Cevapla
  • zaman beklemez 13 yıl önce Şikayet Et
    lider. lider olunmaz doğulur diye bir laf var. kılıçdaroğlu olsa olsa devletin bir binasında anca veznedar olur. zaten kendisi çekirdekten yetişme bir siyasetçi değil. bugün istifa etse kimse arkasından ağlamaz. o yüzden parti başkanı yaptılar ya. ama azcık kendine güvense. hazır elinde güç varken partideki haşereleri ortaya çıkarı verse işte o zaman erdoğanın karşısında şansı olur. bu millet yüreği olana oy veriyor. bir ilerki iki geri yapan adamlara değil!
    Cevapla
  • Ekrem Erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Ne Yapsın Zavallı Şimdi!. Yukarı tükürsek bıyık, aşağı tükürsek sakal! Üniversite öğrencileri yaptığı toplantıda "bu sorunu çözün oyumu size vereyim" diyen başörtülü bir öğrenciye "siz oyunuzu verin bakın nasıl çözeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu ne yapsın şimdi? Çizilen karizmaya mı, günden güne elinden kayıp giden Genel Başkanlığa mı yansın!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat