Merhaba...

  • GİRİŞ04.09.2012 12:06
  • GÜNCELLEME04.09.2012 12:06

Yeni Şafak'ın kendi geçmişimdeki önemini; 90'lı yıllarda neredeyse okuduğum tek gazete olduğunu; yöneticileri, çalışanları, yazarları arasında ne kadar çok ağabeyim, kardeşim, yöneticim, saygı sevgi duyduğum insanlar bulunduğunu mu yazsam diyordum ilkin...

Sonra memleket meseleleri, Ankara'nın atmosferi, bölgesel soruların her biri üzerine ayrı ayrı yazılar tasarladım.

İlk yazı zormuş gerçekten...

Ben bunlarla boğuşup işte o ilk yazı günü olan pazartesi geldiğinde kafamda az çok bir şeyler hazırdı.

Gece sosyal medyaya erken düşen haberlerde 'Beytüşşebap'da 2 şehit' deniliyordu ama sonra sabah 10 şehit haberiyle uyandım herkes gibi.

Bir haftadır endişe ve heyecanla hazırlanmaya çalıştığım yazı taslakları uçtu gitti birden.

Terörün kara, karanlık, uğursuz karaltısı oturdu yüreğime.

Tartıştığımız, önemli bulduğumuz ne çok şey küçüldü, görünmez oldu artık.

Hafta başına denk getirilmiş ve belli ki ses getirmesi, şehit sayısını artırması pahasına bir yeni intihar saldırısı düzenlenmişti.

Terör örgütünün yöneticileri, bir halkla ilişkiler uzmanı gibi zamanını, dozunu, yerini simgesel değerler yükleyerek, bunları ayarlayarak yapıyordu artık yapacağını.

Sosyal medya başta olmak üzere teröre ilişkin görüşler sökün etti sonra.

Daha fazla önlem; daha fazla asker; daha fazla cevap; daha yeni uygulama önerileri yağmaya başladı...

Hükümeti suçlayandan olağanüstü hâl isteyene; geniş bir yelpazedeki Kürt siyasal hareketinin tüm renkteki mensuplarının kökünün kazınmasından Suriye'ye girelim diyene kadar onca ses yükseliyordu.

Elinde silah, bomba, her türlü haince pusuyu kurmaya hazır bir terör örgütüne karşı o silahları durdurmak, susturmak; o planları bozmak dünyanın her yerinde, her ülkede her devlet için birinci görevdir ve bunun tartışılması bile abesle iştigal.

Bu yüzden çıkan sesler, öneriler, isyanlar anlaşılır olmakla birlikte saatler ilerledikçe bunun tek çare olmadığını; bunu tek çare gibi dayatanın bizzat yine o terör eylemleri ve bunu planlayanlar olduğu daha anlaşılır oluyor.

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yaşar Taşkın Koç - Yeni Şafak

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat