Biz çok 'AK Parti'yi bitirme planları' gördük...

  • GİRİŞ04.07.2012 07:33
  • GÜNCELLEME04.07.2012 07:33

Geçmişte devleti veya askeri 'düşman' kategorisine yerleştiren PKK, son dönemde doğrudan AK Parti'yi hedef haline getiriyor ve AK Parti'yi devirmek için silahlı mücadele yaptığını söylüyor. PKK elebaşısı Duran Kalkan, 2 yıl önce strateji değiştirerek, silahlı çözüm sürecini başlattıklarını, AK Parti'yi yenilgiye uğratacak aktif mücadele konumuna geçtiklerini söylüyor, 'PKK, AKP'yi silahla yenilgiye uğratamaz diyenler avunucu yalar' diyor. İşte tam da bu noktada şu tespiti yapmak gerekiyor: PKK, demokratik siyaseti ve AK Parti'yi etkisizleştirme projesi olarak kullanılmaktadır. Türkiye'nin Kürt meselesini kendi dinamikleriyle çözüm yoluna koymasından kaygı duyan bazı çevreler PKK'yı devreye koyarak süreçleri havaya uçurmak istemiştir.

PKK, 'tek yol silah ve başkaldırı' derken, AK Parti iktidarı terörle mücadeleyi gerekli gören ama siyasi alanda diyaloğu önemseyen bir tutum sergiliyor. Yani AK Parti, saldırgan tutum takınan PKK'ya karşı etkili mücadele yöntemleri geliştirirken, terör örgütünün kendisini çekmek istediği yere sıkışmadan çok boyutlu çalışmalar yürütüyor.

Terörle mücadeleyi eleştiren çevrelerin Kalkan'ın açıklamalarını ve örgütün ne yapmaya çalıştığını iyi anlaması gerekiyor. Karşımızda silahlı kalkışmayla ve her alanda başkaldırıyla netice almaya çalışan bir örgüt var. Bu örgüt aynı zamanda demokratik çözüm çabalarını, siyasi diyaloğu ve görüşmeleri de kendisi ve amaçları için bir tehdit olarak görüyor. Devletin buna karşı mücadele ortaya koyması hem halkının güvenliği açısından gereklidir, hem de demokratik siyaseti ve diyalog çabalarını korumak açısından kaçınılmazdır.

Yazının devamını özgün kaynağından okumak için tıklayınız

Yorumlar4

  • vatandaş 11 yıl önce Şikayet Et
    akp kendini zaten yok ediyor.... yasin hocam artık akp kendi kendisini bitirmeye başladı bile. artık plan yapmalarına gerek kalmadı. şöyleki; 1- çok yeni kanunlaştı. 2/679 sayılı torba yasanın 35. maddesinin geçici madde 2 yi bir okuyun. kısaca " 2011 de 6098 sayılı borçlar kanunu ile sadece (iş yerleri için) kira gelirleri ile yaşayan gayrimenkul canavarlarına "dur" hukuka gel dediler. dün ise gayrimenkul canavarlarına " özür dilerim abi sen keyfiyetle istediğin gibi sözleşme yapıp kiracını sömür ve kendine çalışan haline getirmeye devam et" dedi. şimdiye kadar hep oy verdim akp ye tüm ailem ile bundan sonra benim oyumu asla alamıyacaklar.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    mesela habur ???. mesela ermeni ve rum açılımları ... değilmi hoca?
    Cevapla
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    olmaz olmaza çarşamba vaazı niyetiyle... akp ve tayyip beyi deviremiyenlerin, laf geçiremiyenlerin, diz çöktürtemiyenlerin son umudu pkk tabi..netekim internete düşen kayıtlardan da ''aman pkk dan yardım alalım '' diyenlerin kimler olduğu da malum tabi.bakıyorlar chp boş, mhp asker partisi olma yolunda,bdp zaten tayyip beyin onulmaz karşıtı..bürokrasi,tüsiad,israil,ab falan da tayyip beye biat etme zorunda. ekonomi iyi, bu millete güvenilmez. gene tayyip beye oy verir.senede 600.000 araba satılan, 4 senede mobilya değiştiren, 200 tv kanallı bir ülke olduk.turizim,thy falan patlama yapıyor. herkez köşe.. bu durumda yardım alınacak tek yer, pkk oluyor.ne diyelim allah islah etsin. bunu böyle düşünenler de , pkk lılar da, devlet , millet ve din düşmanları da ölen şehit asker ve polislerimizin kanında boğulurlar inşallah.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    olmaz olmaz deme ,olmaz olmaz:.. ya bunlardan biri bundan sonra tutarsa..zaten internete düşen konuşmalar bunu müjdeliyor haa. haberiniz ola..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat