PKK'ya öncelikle Kürtler dur demeli...

  • GİRİŞ26.09.2012 11:09
  • GÜNCELLEME26.09.2012 11:20

PKK'nın son stratejisi silahlı mücadeleyle netice almak ve halkı topyekün isyana teşvik ederek bir tür Kürt baharı oluşturmak... Bunun zemini ise kaos ve bunalım üretebilmekten geçiyor.

Devletin artan terör olaylarına rağmen bölge halkı üzerinde baskı uygulamaması, aksine halkı kazanmaya yönelik politikalara ağırlık vermesi bölücü terör örgütünün oyununu boşa çıkarıyor. Bölgeye hizmet götüren, halkı kucaklamaya çalışan, şefkat elini uzatan devlet... Hizmetleri engelleyen, halkı tehdit eden ve korku estiren ise örgüt... Öyle olunca siyasi Kürtçülük, 'devlet Kürtleri eziyor, yok sayıyor, imha ediyor' propagandasında netice alamıyor. Tek söyleyebildiği güvenlik politikalarının çözüm getirmeyeceği...

Bölgede okul yakan, öğrenci yurtlarını ateşe veren, küçücük çocukların okula gitmesini engelleyen, halkın derdine derman olmaya çalışan kamu personelini kaçıran örgüt, adeta Kürtlere cehennem hayatı yaşatmaya çalışıyor, bunun üreteceği tepkiyle yelkenlerini şişirmeye çalışıyor. Bugün BDP'nin en yüksek oy aldığı Hakkari, içler acısı halde... Yüksekova'ya havaalanı yapmaya çalışan devlet, her türlü engellemeyle karşılaşıyor. PKK'nın günlük yaşamı paralize etmeye yönelik stratejileri halkı canından bezdirmiş durumda. Bunun örgüte karşı bir tepkiye dönüşme ihtimali elbette var. Ama buradan kalkarak Kürtler arasında bir çatışma beklemek afaki bir değerlendirme olur.

Bölge halkı, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri tabii ki PKK'ya tepki göstermeli, sesini yükseltmelidir. Bu duyarlılığın artması temenni edilebilir, ancak toplumsal gruplar arasında bir gerilim ve çatışma sadece örgütün istediği kaos görüntüsüne hizmet eder.

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yasin Doğan - Yeni Şafak

Yorumlar1

  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    kürtlere dünyanın en az yarısını vadediyoruz!. su anda akıllarından geçen topraklar aslında batılının arpalığı, yani kürtlere yaretmeyecekler, abrupa birliği ve batı dağılmak üzere, budemek oluyorki eğer kürtlerin gücü yeterde büyük bir imparatorluk kurabilecekse türklerde destekler dünyanın yarısına gücümüz yetecek hale geliriz, yani türkiyede birliği sağlasaydık dünya korkmaya başlamıştı, haliyle onlar bizi bölmeye uğraşıyor, kürtlerde bu oyuna geliyor, biraz daha sabredersek karşıtaraf kazdığı kuyuya düşecek,kürtlerde imparatorluk kurcak güc yok öyleyese oyuncak bir devlet kurulacak ve kimseye yaramayacak, kürt ayrımını türkler yapmıyor batılılar pkk yoluyla dayatıyor. birbirimize düşmek ikimizinde yok olması demek fakat önce kürtleri tehdit altında, neden birlik olup düşmana yönelmiyoz, birbirini yiyen beyliklere karşı osmanlının yaptığı gibi bizansa yüklenmiyoz?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat