Bedelliyi unut!

  • GİRİŞ17.11.2010 07:59
  • GÜNCELLEME17.11.2010 07:59

İlk sohbet Vecdi Gönül ile

Antalya... Alanya... İncekum... Hava güzel... Çok kişi havuzda, denizde.

Biz de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le bayram sohbetindeyiz.

Birinci konu "bedelli askerlik."

Başbakan "yok" diyor.

Ama "paralı askerlik lobisinden" elektronik posta yağmaya devam ediyor.

"Sayın Bakan... Size de geliyor mu?.. Ne diyorsunuz" diye soralım ve "bayram sohbetine" başlayalım.

Bakan mesajı

Şimdi söz Vecdi Gönül'de:

-Telefonum internette kayıtlı... Bana ulaşmak kolay... Sözünü ettiğiniz lobi ilk başta fazlasıyla mesaj yolluyordu... Beyanlarım onların arzu ettiği istikamette olmayınca vazgeçtiler.

- Ama hâlâ bedelli askerlikte ısrarlılar.

- Mümkün değil.

- Neden?

- Mümkün olabilmesi için Genelkurmay'ın "ihtiyaçtan fazla celp var... Paralı askerliğe imkân tanıyacak bir yoğunluk var" diye bize yazması lazım.

***

Vecdi Gönül "25 yıllık perspektiften" söz etti.

"1111 sayılı kanunun 10'uncu maddesi muvacehesinde", geliştirilen alternatiflerin hangisine itibar edilirse edilsin, celp miktarı "ihtiyacın yüzde yüzünü" karşılamıyor.

***

- Sayın Bakan "bedelli lobisine" mesajınız?

- Askere gitmeleri... Ne kadar erken, o kadar iyi... Herkesin özel durumuna saygım var... Kendilerini özel durumlarına göre ayarlasınlar.

İç hizmet yasası

Yazılıyor, çiziliyor... Asker "garsonlukta... Hizmetçilikte kullanılıyor" deniliyor. Talep:

- Paralı askerlik çıksın... Orduya garson lazımsa, maaşlı garson çalıştırsın.

Vecdi Gönül'ün "bu konuya" bakışı:

Askerlik hizmetinin nasıl icra edileceği, TSK İç Hizmet Yasası'nda gösterilmiştir.

Yanlış uygulama olduğu iddiası varsa, Genelkurmay'a bildirirler.

Genelkurmay da gerekli tahkikatı yapar.

Yazının devamını okumak için bu linki tıklayınız

Yorumlar19

  • Sezgin Sergeç 13 yıl önce Şikayet Et
    AK Parti Halktan Kopuyor. Aydın Doğan 6 milyar lira borcunu 650 milyon ödeyecek Vergi Affıyla, buna karşın Doğan Medyanın karşısından durabilen, Hükümetin yaptığı demokratik açılımları destekleyen Star ve Taraf gazeteleri yargıda gerçekleşmeyen reformlardan dolayı mahkeme kapılarında. Herzaman Genelkurmayın adamı olan Vecdi Gönül, Refarandum öncesi söz vermedim diyen Başbakan, Onlarca kez ısıtılıp ısıtılıp getirilen Bedelli Askerlik gündemimizde degil diyen Hükümet artık Gündemden Düşüyor ve Halktan Kopuyor.
    Cevapla
  • Ahmet Guven 13 yıl önce Şikayet Et
    Yalan siyaseti. Rte dogruyu yapan lider olmak yerine secimi kazanan lider olmak icin bedelli gibi konulari suistimal etti. Herseyin bir sonu vardir, onun da sonu geliyor
    Cevapla
  • mekarabela 13 yıl önce Şikayet Et
    Soru:. AKP hükümeti şu sorunun cevabını açıkça vermelidir: Neden bütün kabine içinde en fazla tepki toplayan, en az sevilen ve takdir edilen bakan olmasına rağmen, diğer bütün bakanlıklar devri daim ederken bu şahıs Milli Savunma Bakanı olarak 8 yıldır devam etmektedir görevine? Daha genç, daha cesur ve daha tutarlı bir adam yok mu partinizde? TSK söz konusu olunca suya sabuna fazla dokunmamaya devam, değil mi? Eh bu doğrultuda, Vecdi Gönülden daha iyi bir seçim de olamazdı sanırım. Evet, basiretsizlik yolu!
    Cevapla
  • mekarabela 13 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah!. Aydın Doğan ve bilumum diğer kodamanların devasa vergi borçlarına gelince, af çıkartmaya devam edin siz! Bu toplumu soymadığımız için suçluyuz, bu yüzden bize karşı olan bütün pişkinliğinizi hak ediyoruz doğrusu. Diğer kritik meselelere dair 25 yıllık planlarınızı da bekliyoruz, şöyle bir önümüzü görelim değil mi? Hasbunallah!
    Cevapla
  • Emin Serkes 13 yıl önce Şikayet Et
    .... Seçim döneminde önüme Türkiyedeki askerlik sisteminin profesyonelleştirilmesine, askerlik sürelerinin kısa vadede ciddi oranda kısaltılması, bedelli askerlik ve vicdani red hakkına dair ciddi ve samimi bir proje getirecek olan siyasal oluşumları dikkate alacağım yalnızca. 25 yıldan bahsedecek kadar saçmalayanları değil. Genel Kurmayın sekreteryası olarak kurulmuş sözde bakanlıklar üzerinden, 80 yıllık statükonun ağzı olarak konuşanları değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat