Siyasi Erke Dönergeci mi geliyor?

.

  • GİRİŞ01.12.2022 10:12
  • GÜNCELLEME01.12.2022 10:12

Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık tarihinde öyle bir vizyon ortaya koyacakmış ki bu vizyon ile Türkiye’de sonsuza kadar krizler ortadan kalkacakmış.

Aynen şöyle diyor Kemal Kılıçdaroğlu: "Türkiye'nin tarihine şöyle bir bakın. Ortalama 7 yılda bir kriz olur. Bazen çok derin ve bu krizlerden bir avuç insan çok faydalanır. Milyonlar bu kriz nedeniyle büyük mağduriyetler yaşar. Türkiye'yi artık bu kriz zincirinden kurtarmamız lazım. Emin olun çok güzel şeyler açıklayacağız. Sonsuza kadar krizi bitirecek bir vizyon açıklayacağız. Sonsuza kadar bu krizleri bitirmemiz lazım. O nedenle gittim. Vizyonumuz hazır, 3 Aralık. Ekiplerimiz hazır, yatırımcılarımız hazır, taze para da hazır..."

 

Erke Dönergeci

 

Tarihler 21 Kasım 2006’yı gösterdiğinde Ankara’da yapılan bir basın toplantısında, ‘çağın buluşu’ adı altında kamuoyu ile bir buluş paylaşılmıştı.

Basın toplantısında kimler yok tu ki?

Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve Kara Kuvvetleri eski Komutanı Muhittin Fisunoğlu gibi isimler, mezkûr basın toplantısının en ön saflarında yüzyılın buluşuna alkışlar ile destek sunuyorlardı.

Yüzyılın buluşunu ise dünyaya emekli Tümgeneral Çetin Uğural yapmaktaydı.

Kamuoyunda alkışlar ile duyurusu yapılan lakin kendisini bugüne kadar göremediğimiz Erke Dönergeci sayesinde, dışarıdan hiçbir girdiye ihtiyaç duymadan sonsuz enerji üretebileceğimiz bir makine idi bu. Bu tanıtım yapıldığında Vural Savaş gibi İsmail Hakkı Karadayı gibi pozitivist figürlerin, bu absürt buluşu sorgulamak yerine, sözde buluşu büyük bir iştiyak ile alkışlamaları, içine düştükleri acınası durumun da göstergesiydi aslında...

Şimdi ise Kemal Kılıçdaroğlu ABD gezisinden sonra öyle bir vizyon belgesi ortaya koyacak ki kendi ifadesi ile bu topraklarda sonsuza kadar krizler sona erecekmiş!..

Keşke ABD’ye gitmeyi Kemal Bey’den daha evvel birileri akıl etmiş olsaydı da bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları hiç çekmemiş, krizleri de yaşamamış olsaydık...

 

Daron Acemoğlu’nu yanlış anlamış

 

Anlaşılan Kemal Bey ABD gezisinde Daron Acemoğlu ile geçirdiği birkaç saatten oldukça etkilenmiş, lakin konuların künhüne vâkıf olamadığından Daron Acemoğlu’nu anlamış lakin onu da yanlış anlamış! Yanlış anlamış zira Daron Acemoğlu ‘Ulusların Düşüşü’ ve ‘Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri’ isimli eserlerinde ulusların neden düşüşe geçtiklerine dair kıymetli veriler eşliğinde önemli bilgiler sunarken, hiçbir ulusun ilanihaye kriz yaşamayacağı bir reçete sunmamış, zaten böyle bir reçetenin sunulması da mümkün değil.

 

Daron Acemoğlu ve Londra’daki patronlar Kemal Kılıçdaroğlu’nu ne kadar tanıyorlar?

 

Tabii insan merak da etmiyor değil, acaba Daron Acemoğlu gibi dünyaca tanınan bir akademisyenin Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘işsizlik sorununu muhtarlıklara kadro açarak çözmek’ ve bu şekilde istihdam oluşturmak gibi bir projesi olduğundan da haberdar mı?

Taze para hazır diyor ya Kemal Bey, acaba Londra’daki milyarlarca dolara hükmeden sermaye sahipleri Kılıçdaroğlu’nun yanından ayırmadığı Selin Sayek Böke’nin, iktidara gelirlerse Türkiye’de milyarlarca dolar yatırım yapmış yatırımcıların mallarına el koyacaklarını, karşılığında ise bir bardak soğuk su bile vermeyeceklerini alenen duyurduğundan da haberdarlar mı?

Hülasa, ABD gezisinde Daron Acemoğlu’ndan bunları dinleyen Kemal Bey, bu tavsiyelere uyulursa sonsuza kadar krizlerden de kurtuluruz diye bir fikre ulaşmış olsa gerek, şimdi de 3 Aralık günü Türkiye’de krizleri sonsuza kadar bitirecek bir vizyonu açıklayacağını duyurdu.

Hatta Kemal Bey öylesine iddialı ki ‘Ey dünya, sen de 3 Aralık'ı bekle’ diyerek dünyaya Siyasi Erke Dönergecini duyuracağını ilan etti.

Erke Dönergecini alkışlamaya gönüllü giden önemli miktarda bir kitle mevcuttu, lakin artık Türkiye o Türkiye değil, dünya da o dünya değil ama yine de hep birlikte bekleyip göreceğiz.

TÜRKİYE GAZETESİ

Yorumlar2

  • Mihrimah Akgül 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • şahin avcı 1 yıl önce Şikayet Et
    belkide bütün türkiyeye karton fabrikaları kurup işsizliği dolayısıyla krizleri sonsuza kadar biterecek bir proje daha açıklayacaktır
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat