Süleymani, kurban mıydı?

  • GİRİŞ10.01.2020 12:03
  • GÜNCELLEME10.01.2020 12:03

İran’da devrim olunca, istisnasız bütün İslâm dünyasında sevinçle, coşkuyla karşılandı. Sünnî dünyanın en önemli kalesi Türkiye’de İran devriminden belli bir süre aslâ şüphelenilmedi; hep “Müslümanların yüzakı” bir adım olarak değerlendirildi.

İran’ın Saddam Irakı’yla kapıştırılması meselesinde de, hem Türkiye’de hem de İslâm dünyasında İran İslâm devriminin çökertilmeye çalışıldığı düşünülerek İran’dan yana tavır takınıldı genellikle.

Ancak ne zamanki İran’a gidip gelmeler başladı, İran devrimi hakkında şüpheler belirmeye, İran’a daha mesafeli yaklaşmaya başladı insanlar.

FARS HEGEMONYASI HAYALLERİ...

Fakat benim için kırılma noktası, Selman Rüşdi’ye “ölüm fetvası” verilmesi oldu. İran, bütün İslâm dünyasının sözcüsü, hilâfet merkeziymiş gibi konuşuyor ve hareket ediyordu!

Geldiğimiz noktada İran, bütün Arabistan yarımadasına yerleşmeye başlayınca, İkbal’e hak vermeye başladım.

Muhammed İkbal, Fars kültürünün çocuğu olmasına, doktorasını İran düşüncesi hakkında yapmasına rağmen İranlılarla ilgili sarsıcı bir gözlemde bulunmuştu: “Farslar mı İslâmlaştı, İslâm mı Farslaştırıldı?” diye soruyor ve cevabını da hiç tereddüt etmeden “elbette ki, İranlılar, İslâm’ı Farslaştırdılar” diye cevap veriyordu kendi sorduğu soruya.

Saddam-sonrası İran yayılması ve Rüşdi fetvası sonrası İslâm’ın ve Müslüman kitlelerin masumiyetlerinin rehin alınması, İran’ın Fars milliyetçiliğiyle hareket ettiği, Fars imparatorluğu hayallerini hayata geçirmeye çalıştığı gerçeğinin görülmesine imkân tanıdı.

Sonuçta, İran’ın iki Şiî Hilâli çekerek (yani hem bilfiil / siyasî olarak Arap dünyasına, hem de bilkuvve / kültürel olarak da Türk dünyasına yerleşerek) İslâm dünyasını rehin alacak tehlikeli tezgâhlar çevirdiğini, bütün bu adımları küresel sistemin aktörlerinden aldığı destekle gerçeğe dönüştürebildiğini görüyoruz artık.

TRUMP: “İRAN’DA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ HEDEFİMİZ YOK!”

ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları, küresel sistemin İran’ın önünü nasıl açtığını göstermeye yetecek kadar tedirgin edici açıklamalar.

Halep Kasabı Süleymani’nin öldürülmesi üzerine Trump’ın yaptığı ve gözden kaçırılmayacak kadar önemli olmasına rağmen hiç kimsenin hatırlatma gereği bile duymadığı açıklamalarından biri aynen şöyle olmuştu: “Bizim, İran’da rejim değişikliği gibi bir hedefimiz yok!”

Şaşırtıcı bir açıklama bu! Ama bendeniz bu ve benzeri açıklamalara şaşırmayanlara şaşırıyorum, iyi mi!

Amerikalılar, İran rejimiyle kavgalı değiller! Hiçbir zaman da yıkmayacaklar İran rejimini.

Kendilerini gerçekten tehdit etmediği sürece -ki aslâ etmeyecek!- İran rejimi bu tür hâdiselerden her zaman daha da güçlenerek çıkacak!

Bu “hikâye” böyle kurgulandı başından itibaren zira!

İran’ın Irak’taki ABD üslerini bombalaması ve 80 Amerikan askerini öldürdüklerini iddia etmesi üzerine yaptığı açıklama da şaşırtıcıydı Trump’ın! Bütün dünya, Trump’ın İran’a ateş püskürmesini, savaş ilan etmesini filan beklerken, Trump’ın, İran’ı sakin olmaya hatta “daha güzel bir dünya kurmak için birlikte çalışmaya” çağırması, günlerdir bu sütunda, sosyal medyada ve televizyonlarda yüksek sesle söylediklerimi doğruluyor!

İran’la Amerika birlikte hareket ediyorlar! İçerde zor duruma düştüğü zamanlarda, İran, mazlum duruma düşürülerek önü açılıyor!

Hem içerdeki kriz yatışıyor hem de İran anti-emperyalizmin temsilcisi bir ülke konumuna ulaşıyor; böylelikle İslâm dünyasında zamanla İslâm dünyasının kaderini belirleyecek konuma ulaşmasının yolu -tarihte zaman zaman olduğu gibi- adım adım açılıyor!

REJİM, HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLENDİ!

İran, aylardır gösterilerle çalkalanıyordu!

Ekonomik kriz ve yoksulluk had safhaya ulaşmıştı. İran’da rejimi değiştirecek ölçekte büyük gösteriler yapılıyordu.

İran yönetimini korku sarmıştı!

Trump’ın askerleri İran rejiminin imdadına yetişti!

Süleymani’nin 4 büyük şehirde ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Kirman’daki cenaze namazı sırasındaki izdihamda 56 kişi öldü!

İran rejimi karşı-gösteriler için bindirilmiş kıtalarla ancak 20-25 bin kişi toplayabiliyordu bu gösterilere!

Ama Süleymani’nin cenazesi için milyonlarca İran sokaklara döküldü, gözyaşı döktü.

Rejim, gücünü tahkim etti, muhalefet sesini kıstı ve sustu!

Süleymani’nin öldürülmesinden sonra hem İran rejimi içerde olmadığı kadar güçlendi hem de İran bir kez daha mazlum konumuna düşürülerek İslâm dünyasında işlediği cinayetlerin üzeri büyük bir şalla örtülmüş, dolayıyla İran’ın önü alabildiğine açılmış oldu!

Soru şu o hâlde: Süleymani, kurban mıydı?

Sorunun cevabının siz verin artık.

Yorumlar52

  • nevzat tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    evet süleymani kurban kendini kuvvet vehmeden süleymani fars şia tezgahı sonucu ölüm fermanını iran yönetimi verdi siz bakmayın cenazesinde göz yaşı doken mollaya inanin ölümünü planlayanlardan biridir o .öldürdü yerine geçme ihtimali olan en güçlü rakibisaf dışı etti hemde yerini sağlamlaştırdı .ABD ile iş tutuyorlar vesselam
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Misafir ömer koçer 4 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf bey tarih iyi bilinse hatalara düşülmez ama maalesef ders alınmıyor. İran İsrail ABD çok güzel orta oyunu oynanıyor. Suriye’nin yemenin Irak ın hali ortada
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • abu turab 4 yıl önce Şikayet Et
    haklisin valla suleymani irak ve suriyede sunni dediyiniz insanlarin karilari cariye olmustu kizlarida olmasin diye savasti lubnanda 33 gun savasinda tarihinde israile geri adim atirdi diye irak suriye libyadan sonra sira sizede gelmesin diye savasiyo bu gun sizin sunni dediyiniz tum ulkeler amerikanin ustleriyle dolu sadece iranda yok sizin aglamaniz irana giremiyo diye deyilmi allahin izniyle giremeyecekde sizin gibi peygamberinede ihanet etmis bir ummete israilin cooook ihtiyaci var sadece isminizi deyistireceksiniz o kadar
    Cevapla
  • ibrahim özmen 4 yıl önce Şikayet Et
    ebu turab toprağın babası hz ali efendimize hz hüseyin efendimize kimler ihanet etmiştir.birazcıktarih okursanız.değerlendirmeniz daha kolay olur molla google elinizin altında,
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu PKK la çalışan her fırsatta müslüman dünyasını vuran fars lar için mi diyorsunuz. Şii yayılmacılığı ve DAEŞ her ikisi de ABD nin ellerini oğuşturduğu fırsat oldu. Çoluk çocuk demeden insanları öldürenleri mi savunuyorsunuz.Osmanlı çöktükten sonra ABD mandasından çıkmaya başlanmışken ABD yi içimize sokan ahlaksızlar peygambere nasıl ihanet etmişiz. Hz. Hüseyin zamanında çıkıp kurtaraydınız ya. Efendim o devirde yaşamıyor muydun. O kadar aklın var demek.Hele biz Türkler o zaman mevcut değildik. Sizin ideolojik inançlarınız din inancının önünde olunca birilerini küfür ile suçlamak kolay oluyor değil mi?
    Toplam 2 beğeni
  • evet isyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aga sen ne satıyosun hayırdır? FArslar tarihte ne zaman kafirlerle savaşıp bir zafer kazanmış? ABD'nin üslerini vurdum deyip bir tek ABD askerinin bile ölmemesi nasıl bir tiyatro oynandığını gösteriyor. Onlarca füze atsan kimseyi öldürmeyeyim desesn beceremezsin kazayla biri ölür. Boş boş konuşuyosun. Türk milleti en büyük savaşlarını bin yıldır ve onlarca kez hristiyanlarla yapmıştır. Böyle bir millete peygamberine ihanet etmiş demek için ancak FARİSİ olmak gerekir. İşiniz gücünüz ümmetin içine fitne sokmak ümmetle savaşmak küffarla adam gibi tek savaşınız yok.
    Toplam 2 beğeni
  • malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    mezhepçilik kusmuşsun,ama unutma Türkün varlığı her zaman iranın,şianın azraili olacak...
    Toplam 3 beğeni
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD menşeli "FETÖ Terörist PİLOTU' nun Düşürdüğü RUS Savaş Uçağı. Ankara'da FETÖ Terörü ile RUS Diplomat suikastı! Görünüş de Füze İRAN'ın yada vuran asker... X olması "KASIM S." i suikastın da ABD’nin NOKTA ATIŞI ile GERÇEKLEŞTİRMESİN'' de Süleymani’ye çok yakın ABD ajanı! YOLCU UÇAĞI da tam bu KAOS' da içersin de TEKNİK ANORMAL şartlar ile TESADÜF Düşmüş OLABİLİR Mİ? Bu 1. soru 2. Soru Bu Görünenin yada “ GÖSTERİLMEK İSTENENİN” haricin de Düşürülmüş ise 2 ihtimal var birincisi İRAN diğeri ise ABD tetikçisi olabileceği
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • bence 4 yıl önce Şikayet Et
    abd zaman kazanıyor, savaş kararını mecliste geçirdi, asker taşıyacak ortadoğuya natoyu devreye sokuyor. Savaş olacak ama şimdi değil 2022 2023ü bulur hazırlık yapmaları
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat