Barokun, dekadansın ve "pornografi"nin sorumlusu, İslâmcılardır!

  • GİRİŞ13.05.2011 06:54
  • GÜNCELLEME13.05.2011 06:54

Türkiye, 12 Haziran'da seçime gidiyor: İyi de, Türkiye, devletiyle milletiyle, asıl seçimini yaptı mı ki, bir seçime daha gidiyor?

Hayır, Türkiye, asıl seçimini yap/a/madı henüz. Türkiye, asıl seçimini yap/a/madığı, sürgit ertelediği için, seçeneklerini tüketen, gerçek seçeneklerinin üstünü her dâim daha kalın bir şalla örten, bu yüzden, attığı her büyük adımın (bakınız: dış politikadaki atılımın hâli!) kısa devre yapmasıyla sonuçlandığı bir seçeneksizliğin ortasında debelenip duruyor.

"Yenile yenile yenmeyi öğreneceğiz", diyerek bugünlere geldik. Ama "yenme"yi değil, "yeme"yi öğrendik yalnızca! Öyle değil mi, İskender paşa?

Soruyorsunuz: İyi de, 1946'dan bu yana, bu millet hiç mi mesafe katedemedi? Allah demenin yasak olduğu bir karabasan ortamından, devletin en tepe kurumlarının başlarındaki zevatın eşlerinin çoğunun başlarının örtülü olduğu bir "konum"a ulaşmış olmak bir şey ifade etmiyor mu?

Ediyor elbette: Bu millet, Batılılar tarafından sömürgeleştiril/e/mediği hâlde, Batılıların sömürgeleştirdikleri ülkelerde yaptıklarından daha radikal, daha yıkıcı işlere imza atan jakobenlerin vesayetçi, zorba uygulamalarından çok çekti. Sonuçta, bu zorba "rejim", darbe yedi; bu, doğru.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Yusuf Kaplan - Yeni şafak)

Yorumlar3

  • Hayri Yıldırım 14 yıl önce Şikayet Et
    Bay İskender. İskender paşanın yazara cevabı, sağduyu partisinin sitesindeki şu ifadelerde mevcut: SİYASİ KONUMUMUZ NEDİR? Klasik teorilerde siyasi konumlar, devletin ekonomiye ve bireysel yaşantıya ne derecede müdahil olduğuna göre belirlenmektedir. Ülkemizde daha geçerli olan ise, konumların şimdiye dek 'millet' tanımlarımızın üzerinden yapıldığı iki unsura; dini değerlere (İslam) ve milliyetçiliğe (Türk milliyetçiliği) nasıl baktıklarına göre belirlenmesidir. BİZİM ESAS ALDIĞIMIZ SİYASİ EKSENLER: Biz, partilerin liberal, devletçi, milliyetçi, sağ veya sol olmalarından daha önemli konum belirleyicileri olduğunu düşünüyoruz. Bunlardan ilki bağımsızlıklarıdır. İkincisi ise kendi düşünce eksenleri içerisinde, bakışlarında ve uygulamalarında ne kadar sağduyulu olduklarıdır.
    Cevapla
  • hakan topçu 14 yıl önce Şikayet Et
    iskenderi tanıyalım. iskender evrenosoğlu ne zaman paşa oldu
    Cevapla
  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLAR ANCAK KARDEŞTİR, BİRLİK OLUN AYRILIP DAĞILMAYIN DİYOR ALLAH. Peki yazarlarımız niye bu konuyu hiç gündeme getirmediler de hayatları boyunca hep tali yollardan bir şeylere ulaşmaya çalıştılar? Ana yol tıkalı. Allah çekişmeyin gücünüz gider diyor. Ne demek gücün gitmesi? Bir avuç ateist siyonistin 1.5 milyar Müslümana hakim olması demek. Güç gitmiş çünkü. Bunu yazan kaç tane köşe yazarı var?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat