Yavaş, Akşener’i hiç utandırmamış!

  • GİRİŞ08.09.2022 08:17
  • GÜNCELLEME08.09.2022 08:17

Bir dönem sağ kolu ve en güvendiği isim olduğu halde, daha sonra toz kondurmadığı DYP lideri Tansu Çiller’i ‘Burjuva kızı’ diye yaftalayan…

Bizzat Bahçeli’nin davetiyle katıldığı MHP’yi ele geçirmeyi tasarlayıp Devlet Bey’i devirmeye çalışan…

Hacı Bayram-ı Veli türbesinde başını örterek mütedeyyin kesime şirinlik yaptıktan sonra gittiği Anıtkabir’de, “imanımızı tazelemek için buradayız” diyen…

Savruluşları ve çarklarıyla “Asena” lakabının hakkını vererek, ‘Dansöz Asena’ya nal toplatan Meral Akşener, keskin dönüşlerine devam ediyor. 

Geçtiğimiz aylarda, ablasının ‘Rabbi Yessir’ gördüğü Ekrem İmamoğlu’nun yüzüne bakarak, “Bu çalışma performansınızın devamını dilerim ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım” diyerek, “adayımız sensin” mesajı veren Akşener, bu defa da İmamoğlu’nu yüzüstü bırakmışa benziyor. 

Zira Meral Hanım şu sıralar sürekli bir araya geldiği, CHP zihniyetinin enkaza çevirdiği ANKAPARK’ı birlikte gezdiği, Ankara’da düzenlenen Hatay tanıtım günlerinde dev künefeye birlikte şerbet döktüğü CHP’li ABB Başkanı Mansur Yavaş ile canciğer kuzu sarması görüntüsü veriyor.

Bu görüntüler gündemdeki yerini korurken, Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Akşener’in, “6’lı masa Mansur Yavaş’ı aday göstermezse ben tek başıma gösteririm” dediğini iddia etti. 

Benim asıl önemsediğim ise Akşener’in, önceki gün arka bahçesi konumundaki TV’de sarf ettiği sözler oldu. Akşener, “parti olarak bizi zora sokacak davranışta bulunmadı” dediği CHP’li Yavaş’ın kendilerini “hiç utandırmadığını” söyledi.

Meral Hanım bu açıklamasında oldukça haklı.

Zira seçim diyetini ödemek için İYİ Parti’nin 80 milyon liralık medya tanıtım giderlerini İBB’ye fatura ettiği iddia edilen…

Hamidiye Su A.Ş.’nin Anadolu Yakası Ana Depo Sorumluluğunu İP Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç’a paslayan İmamoğlu, yeri geldiğinde Akşener’in adamlarına akan muslukları birazcık kıstı.. Hatta bu durumdan rahatsız olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, imtiyaz sahibi olduğu Yeniçağ gazetesinin 21 Ocak 2022 tarihli sayısında, “CHP’li belediyeler İYİ Parti oylarıyla seçildiklerini unuttu” manşetini atarak, yaşadıkları hayal kırıklığını sayfalara taşıdı. 

Hakeza, Akşener’in “büyük fedakârlık” yaparak İZBELCOM A.Ş.’ye “genel müdür” yapsın diye İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel’i gönderdiği CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Akşener ve adamlarını yeterince mutlu edemedi. İP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, henüz birkaç gün evvel, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla billboardlara asılan afişler yüzünden Tunç Soyer’i fırçaladı.

*

Fakat Mansur Yavaş öyle mi?

CHP’li Sinan Aygün’e adamlarını gönderip, “Ne verecen abi” dedirten Yavaş, sıra İP’lilere geldiğinde ne istedilerse verdi.

Yavaş, göreve gelir gelmez ilk iş olarak belediye iştiraki 16 şirketin 40’a yakın yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliklerini CHP ve İYİ Parti arasında pay etti. İYİ Parti ve CHP referansıyla gelen 11 bin kişiyi işe alarak belediyeyi yandaş arpalığına çevirdi. İP’li Koray Aydın’ın referansıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Spor Kulübü’ne İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Akın Hondoroğlu’nu başkan atadı. Yavaş, İYİ Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Salih Uslucan’ın kardeşi Nevzat Uslucan’ı ise belediyenin en önemli iştiraklerinden biri olan ANFA A.Ş’nin başına genel müdür olarak getirdi. 

Rezaleti maharetmiş gibi paylaşan İP’liler, “Mansur Yavaş Başkanın olurlarıyla ANFA AŞ Genel Müdürü olarak atanan Sn. Nevzat Uslucan’a yeni görevinde başarılar dileriz” şeklinde tebrik mesajı yayınladı. 

2019’daki yerel seçimlerde İyi Parti Ankara Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı olan ve seçimi kaybeden Coşkun Ünal, Yavaş sayesinde ailesi ile birlikte belediye hakimiyetini sağladı.. Yakın dostu Ünal’ı ANFA Güvenlik Kurullar Başkanlığı görevine atayan Yavaş,  İP’li Ünal’ın eşi Nilüfer Ünal’ın ortağı olduğu ‘Kızılcahamam Yabanovası Tarımsal Kalkınma Kooperati’nden tam 276 çeşit gıda maddesini yüksek fiyattan satın aldı. Sattıkları ürünlerle cebini dolduran Ünal ailesinin kızı Elif Beyza Ünal ise, seçimin ardından belediye iştiraki Altınpark İşletmeleri şirketine Peyzaj ve Fuar Müdür Yardımcısı olarak atandı. Yavaş ayrıca, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın sahip olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik isimli firmasına ise tam 107 milyon 29 bin liralık ihaleyi adrese teslim şekilde pasladı. İyi Parti Elazığ Teşkilatlardan Sorumlu eski Başkanı Turgut Erbay’ın yetiştirdiği on binlerce fidanın ANFA’ya satılarak parasının iç edilmesi ise işin cabası.  

*

Meral Hanım şimdilerde, CHP’li Gürsel Tekin’in fitilini ateşlediği ‘HDP’lilere bakanlık’ kavgası yüzünden, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” diyerek tabanını konsolide etse de…

Muhtemelen aklı, kendilerini hiçbir zaman utandırmayan Mansur Yavaş’ı 6’lı masanın adayı yapmakla meşgul. 

Zira daha önce kahvaltı teklif ettiği HDP’yi nasıl olsa seçim sırasında bir yerde konumlandıracaktır. Masanın üstü veya altı, Meral Hanım için fark etmeyecektir!

YENİ AKİT

Yorumlar5

  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu devletin bir kuralı kaidesi yok mu? İhale kanunu yok mu yasalar yok mu
    Cevapla
  • Misafir-x 1 yıl önce Şikayet Et
    İsabetli tespitler. Teşekkürler Zekeriya Bey
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun neler neler oluyor sayenizde öğrendim.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    En tehlikeli tipler münafık tiplerdir. Ici başka dışı başkadır.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün akit yazarı ali ihsan karahasanoğlu çok güzel yazmıştı hiç doğru meşru işleri yok ama mafya babalarının iddialarıyla adam asmaya çalışıyorlar tek dertleride kendi adamlarını semirtmek mhp nin milliyetçiliğinide o yüzden beğenmemişler bütün dertleri üç beş ihaleymiş üç beş ihale uğruna tabanlarına erdoğan nefreti pompalıyorlar fetöcüleri pkklıları bağırlarına basıyorlar bunlara oy veren mütedeyyin milliyetçi dindar kitleye lgbtyi bile sevdirip normallaştirdiler
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat