“Şehitlerimiz onurumuzdur.” İmza: Bay Kemal!

.

  • GİRİŞ17.03.2023 09:36
  • GÜNCELLEME20.03.2023 09:39

Kirli bir “kaset kumpası”nın ardından, 22 Mayıs 2010 tarihinde ‘CHP Genel Başkanlığı’ koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldikten 2 hafta sonra “yurt gezileri” kapsamında Çanakkale'ye gitti.

“Buradan açılım meraklısı Recep Bey'e sesleniyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Bizim güvencemizdir. Güven içinde yaşıyorsak onların sayesinde. Ama açılım politikaları ile Türkiye'yi ayrışma durumuna getiren bu politikaları da lanetliyoruz kabul etmiyoruz.” diye esip gürledi.

Geçtiğimiz günlerde yayınladıkları ortak mektupla “arkanızdayız” diye mesaj gönderen FETÖ’nün firari kalemşorları bile “Gandi barışı lanetledi” manşetleri attı.

*

Kılıçdaroğlu ertesi yıl, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 96. yılı kapsamında düzenlenen törenlere katılarak, “96 yıl önce ‘Çanakkale geçilmez’ dedik. 96 yıl önce sadece kahramanlık değil, insanlık destanı yazdık” ifadelerini kullandı.Ertesi gün de Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, Çanakkale savaşlarının simge isimlerinden olan ve tek başına 276 kiloluk top mermisini namluya sürerek “Ocean Zırhlısı”nın batırılmasını sağlayan Koca Seyit için okutulan mevlide katıldı. Seyid Onbaşı'nın kabri başında gerçekleşen törende, sırf ‘protokolde önüne geçti’ diye kaymakamla kapıştı.

*

2012 yılında, 97'nci yıldönümü kutlanan törenlere katılmayarak, mesaj göndermekle yetindi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Çanakkale geçilmez dedirten Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale Savaşları'nın 97. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

*

2013’te, 98′incisi düzenlenen etkinliklerine katılmak yerine, yine mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun mesajı, 5 yaşındaki Mücahit Karkarlı’nın katılımcıları gözyaşlarına boğan şiirinden sonra okunduğu gerekçesiyle, törene katılan CHP’liler olay çıkardı. Fondaş medya ise, “Kılıçdaroğlu’nun mesajına sansür” diye manşet attı. Fakat laikçi kesimden hiç kimse Bay Kemal’in ‘törenlere neden katılmadığını’ sorgulama gereği bile duymadı.

*

2014 yılının 18 Mart’ında, Muğla’da düzenlenen seçim mitingine katılan Kılıçdaroğlu,

99’uncusu gerçekleşen törenleri mesajla geçiştirdi. Hatta “81 milyona ‘Kardeşliğe hoş geldiniz’ diyor ve temiz ahlaka sahip çıkmaya davet ediyorum” mesajıyla, bu kutlu güne siyaset bulaştırmayı da ihmal etmedi.

*

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılının kutlandığı 2015 yılında da gelenek bozulmadı. Törene katılmayan Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhuriyetimizi aynı ruhla aynı anlayışla korumak  temel sorumluğumuzdur” şeklindeki mesajı okundu.

*

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016’daki 101’inci yıl törenlerinde Çanakkale’deki şehitliklere tek tek karanfil bırakırken, CHP lideri, sözde ‘bir dizi temaslarda bulunmak için’ Antalya’ya gitmeyi tercih etti.

*

2017’de, 102’nci yıl etkinlikleri düzenlendiği sırada ise CHP’li Ankara Yenimahalle Belediyesi’nce yürürlüğe konulan “Halkkart” uygulamasına ilişkin gerçekleşen törene katıldı. Çanakkale’deki anma törenine ise çelenk gönderdi. 

*

18 Mart 2018’de ise tam da Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde Türkiye, “Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferini ilan etti. TSK, terör örgütü PKK/YPG’nin Kandil’den sonra sözde ikinci kalesi Afrin’e Türk bayrağını dikti. Zafer şehitlere atfedildi. Kılıçdaroğlu’nun ise “gık”ı çıkmadı.

*

2019’da, yine Çanakkale’ye gitmeyen Kılıçdaroğlu, bu kez Ankara’da düzenlenen

“Çanakkale Şehitlerini Anma Toplantısı”na katılarak, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Tam “buna da şükür” diyecekken bu defa da, “15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile terörle mücadele operasyonlarında şehit düşenler ve gazi olanlar arasında ‘ayrım yapıldığını’ söyleyerek, bu önemli günde “nifak tohumları” ekti.

*

2020 yılında ise Çanakkale'deki “18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri, korona virüs salgını sebebiyle sade bir törenle tamamlandın. Kılıçdaroğlu da CHP Genel Merkezi’nde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

*

2021’de Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, geçen sene de geleneği bozmayarak, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” törenlerini CHP’nin Twitter hesabından paylaştığı video ile kutladı. “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sesinden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale anlatımı” başlığıyla paylaşılan videoda, Kılıçdaroğlu; “Bomba Sırtı olayı çok önemli ve dünya harp tarihinde eşine rastlanması mümkün olmayan bir hadisedir.” şeklindeki kısmı seslendirdi.

*

Yarın 18 Mart 2023…

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108’inci yıl dönümü…

Her yıl düzenlenen anma törenlerine ilk ve tek katılımını, göreve gelişinin 10’uncu ayında gerçekleştiren CHP lideri ve “6’lı Masa”nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez günler öncesinden Çanakkale’deki törenlere katılmayacağını duyurdu.

Genel Başkanlık koltuğuna oturduğu günlerde, açılım politikaları üzerinden iktidarı hedef alan ve şehitler sayesinde yaşadığımızı söyleyen Kılıçdaroğlu, 18 Mart’ta, on binlerce şehidimizin kanına giren PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin ayağına gidecekti.

Kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından çark ederek, “ihanet buluşması”nın gününü değiştirdi. İptal gerekçesi olarak da “yoğunluk” bahanesi öne sürüldü.

Ben bu çarkın, bununla sınırlı kalmayacağı kanısındayım…

Bir de bakmışsınız, “yoğunluk”tan gizli ortağı HDP ile pazarlık görüşmesini bile iptal eden Kılıçdaroğlu, programında olmadığı halde şehitlerimiz hatırlamış, yarın soluğu Çanakkale’de almış.

Sonuçta, geçmişte “Şehitlerimiz bizim onurumuzdur.” demişliği var!

Yorumlar60

  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Aliya'nın sözüdür bilirsiniz:savaş düşmana benzemeye başlayınca kaybedilir. Ak Parti ve taraftarları son yıllarda düşmana (chp'ye) benzemeye başladı. Onun zamanında yaptığı gibi hakaret edip, onların yaptığı gibi iftira atıyorlar. "Savaş hiledir" sözü düşmana benzemek olmamalıdıylı.
    Cevapla
  • Arif Karahan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler. Allah Reis'in ve derdi vatan millet bayrak devlet olanların yâr ve yardımcısı olsun İnşallah.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Aziz şehitlerin kemiklerini sızlatan sarosun kayyumu sayın KK. Devlet mühürünü vermek kadar tarih fukarası olmayan bir milletimiz vardır diye düşünüyorum..! Hdp ve Kılıçdaroğlu aynı düşüncenin içerisinde bulunan devlet düşmanı bir şahsiyet ..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Hilmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra bu kk Allah bir dediğine inanırım gerisi boş
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemedi gitmek. Iclerindeki sarhoslari aymamak olmasi gerek
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat