“PKK’nın işçisi” CHP’lilerin gözdesi…

  • GİRİŞ29.03.2024 11:20
  • GÜNCELLEME31.03.2024 13:04

2007 yılının Aralık ayı idi…

“Terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan toplamda 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen Ankara'daki Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan dönemin DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel…

İngiliz Avam Kamarası’nda, 3 saate yakın süren toplantıda, TSK’nın Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik sınır ötesi müdahalesine değinerek, operasyonların bir an önce durdurulmasını istedi.

Toplantıda hazır bulunan İşçi Partili Jeremy Corbyn de ekim ayında, Ankara, Diyarbakır ve Mardin’e gittiğini, Kuzey Irak sınırına asker yığılmasının dikkatini çektiğini belirterek, “Son durum beni korkutuyor. Bombalamalar sürüyor. Oradaki halkın durumu ne olacak?” şeklinde skandal ifadeler kullanarak, Mehmetçiğimize “sivil halkı bombalıyor” iftirası attı.

Tarihler 10 Ağustos 2010’u gösterdiğinde ise İngiliz milletvekili Jeremy Corbyn bu kez Güney Afrika'nın Nobel'li din adamı Başpiskopos Desmond Tutu'nun yazdığı ve “bebek katili” Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen mektubu güya Başkan Erdoğan’a iletilmek üzere Londra'daki Türk Büyükelçiliği’ne teslim etmek istedi fakat elçilik görevlileri bu paçavrayı kabul edilmedi.

“Türkiye'de etkili olan Kemalist geleneğin yıllarca Kürtlere karşı ayrımcılık yaptığı”nı savunan ve PKK’nın şehir yapılanması KCK davaları için defalarca Diyarbakır'a gelen Jeremy Corbyn, 22 Ekim 2009'da Morning Star gazetesinde yazdığı makalede ise açık açık “Kürtler'in savaşmaktan başka alternatifi yok” ifadelerini kullandı.

Yetmedi…

“Apo'yu Marmara'da bir adaya hapsetmek barış ve adaleti getirmez” diyerek, bir kez daha bebek Katili Öcalan’a “özgürlük” istedi.

25 Mart 2013’te, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Finsbury Parkı’nda düzenlenen ve PKK’nın elebaşı Murat Karayılan’ın Kandil’den yaptığı konuşmayla başlayan sözde Nevruz kutlamasında, “Öcalan’a Özgürlük, Kürtlere Statü” sloganları atılırken…

Terör örgütü PKK’nın paçavraları arasında konuşan Jeremy Corbyn, “Adalet ve barış için buradayız” dedi.

Corbyn, Temmuz 2013’te ise Türkiye’den Fazıl Say’ın da yer aldığı bazı isimlerle birlikte “The Times”a ilan vererek, AKM’nin üstünü terör paçavraları ile örten Gezicilere sahip çıktı.

İsmi “PKK’nın işçisi”ne çıkan Corbyn, 2015 yılında “partiyi sosyalist kökenlerine döndürme” vaadiyle girdiği seçimde İşçi Partisi Genel Başkanlığına seçildi.

Dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere'de faaliyet gösteren Kandil bağlantılı sözde “Kürdistan'da Barış” kampanya grubunun patronları arasında yer alan ve 2001'den bu yana PKK’nın “İngiltere'nin yasaklı terör örgütleri listesinden çıkarılmasını” isteyen Corbyn’ın seçilmesinin ülkenin ulusal güvenliği için çok kötü olduğunu söyledi.

Buna rağmen 2017 yılında İngiltere’ye icazet turları düzenleyen dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada ilk iş olarak Corbyn ile görüştü.

Üstelik Corbyn’ın, Kılıçdaroğlu’na yöenlik ilk sorusu da AK Parti iktidarında sorun olmaktan çıkan “Kürt sorunu” oldu.

PKK destekçisi Corbyn’ın FETÖ’cü teröristlerle de arası iyi..

FETÖ firarilerinin Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binası önünde düzenlediği yürüyüşe katılan terör destekçisi Jeremy Corbyn, burada “Sizinle dayanışma içindeyim” açıklamasında bulunmuştu.

Tüm bu gerçeğe rağmen…

Yıllarca kendisini ‘Türk milliyetçisi’ olarak pazarlayan Mansur Yavaş, CHP listesinden ABB Başkanı seçildikten sadece üç ay sonra, haziran ayında, üstelik Ankara’yı basan ve 3 kişinin öldüğü sele rağmen bayramı bahane ederek 13 günlüğüne İngiltere’ye tatile(!) gitti…

6 Haziran 2019’da ise ilginç bir gelişme yaşandı…

Mansur Yavaş, Birleşik Krallık temasları kapsamında radikal sol görüşleriyle bilinen, PKK’ya açıktan destek veren ve ateistliğinden en ufak ödün vermeyen Jeremy Corbyn ile görüştü.

Görüşmenin ayrıntısı ile ilgili hiçbir açıklama yapmayan CHP’li Yavaş, sadece attığı “İngiltere ziyaretimde Jeremy Corbyn ile de tanışma ve görüşme fırsatı buldum” şeklindeki Türkçe ve İngilizce tweetle yetindi.

Bu görüşmeden sadece iki ay sonra, Türkiye’ye gelecek yüzü kalmayan İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, bu kez “Özel Kalemi Karie Murphy”yi, Ekrem İmamoğlu’nun ayağına gönderdi.

Saraçhane’de gerçekleşen bu görüşme ile ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Evet…

İngiltere’de “ülke güvenliği için zararlı adam” ilan edilen ve PKK’yı meşrulaştırma çabası içerisinde olan lobilerle derin ilişkiler kuran Corbyn, her dönem CHP’lilerden “muteber adam” muamelesi görüyordu.

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, dün katıldığı bir canlı yayında,

Batı'dan siyasi güç devşirmek isteyen ve daha sonra 32 yıl taksitle kızına İngiltere’de ev alan Yavaş'ın 2019 yılındaki bu ziyaretini hatırlatarak, görüşmeye ilişkin fotoğraflar paylaştı.

Türkiye, o dönem pek dikkat çekmeyen bu görüşmeyi tartışırken, asıl bombayı eski HDP Milletvekili Altan Tan patlattı.

Tan, “PKK ölmesin, 40 yıllık kanlı hikâye devam etsin ve 2028 seçimlerine hazırlık olsun” diye özellikle Kandil’in “Batı’daki uzantılarının” DEM’in adayları yerine CHP’nin adaylarını destekleyeceklerini ilan etti.

Velhasıl…

Her fırsatta “Mevsimlik vatansever değiliz” dediği halde sadece seçim dönemlerinde “milliyetçi” olduğunu hatırlayan…

Ve!..

Başkan olur olmaz “Kürdistan” hayali kuran İngilizlerle görüşerek, kızına orada ev alan ve iş yeri açan Mansur Yavaş, PKK elebaşı Abdullah Öcalan için “Apo Bey” derken, belli ki “gaf” yapmıyormuş!

Ne diyelim…

Umarım gerçek milliyetçiler dönen Batı destekli tezgâhı görür de pazar günü yapılacak seçimde bu kirli planları çöpe atar!

Zekeriya Say / Haber7

Yorumlar10

  • Mustafa 4 hafta önce Şikayet Et
    Chp made nin engelterre dir.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Seçmen 4 hafta önce Şikayet Et
    Balya balya paralar, diğeri Londra'da ev. Hey yavrum hey. Ne diyordular; bize oy vermezseniz Cumhuriyet yok olur, şeriat gelir........ Bu makyaj bu çirkinlikleri kapatmaz. Türk milleti varlığı Türkiye Cumhuriyeti için tehdit hâline getirilen bu zihniyeti artık tarihe gömmeli.
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Mehmet 4 hafta önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık abim yazan ellerin dert gormesin
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Salih 4 hafta önce Şikayet Et
    Ekremin ne olduğunu bilenler bilir de asıl sinsi olan Mansur Yavaş. Koltuk uğruna ne haltlar yenmiş ne soysuzlar ile kuyruk kuyruğa girilmiş. Yazıklar olsun!
    Cevapla Toplam 11 beğeni
  • Kaan 4 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar önemli tespitler yine ellerinize sağlık
    Cevapla Toplam 8 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat