CHP’nin intikam arzusu ne zaman dinecek?

  • GİRİŞ25.04.2024 08:16
  • GÜNCELLEME25.04.2024 08:16

Gazi Meclis’te, 10 Ocak 2017 tarihinde; 

“Partili Cumhurbaşkanı” teklifinin de yer aldığı Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında, milletvekilleri arasında karşılıklı sert tartışmalar yaşanmıştı.

Tartışmalar sırasında söz alan dönemin CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet…

Oylama sırasında Ak Partili üç vekilin bir kabine birlikte girmesiyle alakalı olarak “eşcinsel” imalarda bulunup, “3 erkek bir kabinde ne yapıyordunuz?” sorusuyla, seviyesizlikte “dip” yapmıştı.

CHP’li Hürriyet’in neden böyle bir seviyesizliğe tevessül ettiğini düşünürken, bir yıl öncesinde TBMM gündeminde olan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı” hakkında bir grup CHP’li ile “karşı oy” yazısı hazırladığını…

Söz konusu yazıda, “İktidarın eşcinselliği ‘sapma’ olarak gören yaklaşımını” eleştirerek, “eşcinsellerin yok sayıldığı” sonucuna vardığını görmüştüm. 

Özetle, Fatma Hanım teknik olarak “sapkınlık” olan eşcinselliğe açıkça destek vermişti.

Ayrıca!..

O günlerde “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi” olan Fatma Kaplan Hürriyet’in, her fırsatta mütedeyyin kesime hakaret etmekten geri durmadığına da şahit olmuştum. 

Mesela 2016 yılında; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesi görüşülürken kürsüye gelen Hürriyet,  Kütahya Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı “Evlilik ve Aile Hayatı” adlı kitabının sayfalarını göstererek;

“Okursam domates gibi kızarırsınız” diyerek, fıkhi yorumlara “+18” muamelesi yapmıştı. 

Ayrıca, ilgili kitapta kadına “davar muamelesi” yapıldığını, “ahlak ve vicdan dışı” ifadelerin yer aldığını söyleyerek, “Sapkın düşüncelerin yer aldığı bir kitap” ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise içerisinde ayet ve hadislerin yer aldığı “Evlilik ve Aile Hayatı” adlı kitapçığı yeni evlenen çiftlere dağıttıklarını ve o güne kadar vatandaşlardan herhangi bir şikayet almadıklarını belirtmişti.

*

AK Partili vekillere iğrenç imalarda bulunan, İslami usullere göre yazılan kitapları “sapkın” ilan eden, akabinde bazı CHP’li vekillerle cezaevlerinde bulunan teröristleri ziyaret ettiği deşifre olan Fatma Hanım…

O günlerde, Başiskele ilçesinde özel bir hastanede ameliyat olan babası Şaban Kaplan’ı eşi Murat Hürriyet ile birlikte ziyaret etmişti.

Bu sırada babasının hastanedeki refakatçisi oğlu, yani Fatma Hanım’ın kardeşi Emrah Kaplan’dı.

Ziyaret sırasında çok trajik bir hadise yaşandı.

Enişte Murat Hürriyet; Fatma Hanım’ın “uyuşturucu bağımlısı” kardeşine;

“Babanıza niye bakmıyorsunuz?” dediği için, kayınbiraderi Emrah Bey tarafından boynundan ve karnından bıçaklandı.

Aldığı bıçak darbesiyle yaralanan enişte Hürriyet, aynı hastanede apar topar ameliyata alınıp, birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra iyileşti.

Sonrasında ise Fatma Hanım, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den İzmit Belediye Başkanı seçildi.

Bu süreçte, Fatma Hanım ve beraberindeki heyetin, İslam literatüründe “Allah’ın evi” olarak görülen İzmit’e bağlı Fethiye Köy Camii’ne ayakkabılarıyla girdiği iddiası  kamuoyunda infiale neden oldu.  

İlçede düzenlenen “El Sanatları Festivali”nde, terör örgütü PKK ile ilgili destek paylaşımları yapan Kardelen Başak Altınsoy isimli DJ’yi sahneye çıkarması çokça konuşuldu. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını masonik bir oluşum olan Lionslarla birlikte kutlamakta sakınca görmedi.

Ayrıca Sayıştay raporlarına göre, Hürriyet’in belediyeye ait bazı işleri doğrudan temin yöntemi ile akrabalarının kurduğu şirketlere pasladığı tespit edildi. 

 *

Geride kalan 5 yılda, tüm bu olan bitenden İzmit halkı memnun olmalı ki, CHP’li Hürriyet bir kez daha belediye başkanlığına layık görüldü.

Fatma Hanım da ilk iş olarak, 2019-2024 döneminde, İzmit’te, aralarında TÜGVA’nın da olduğu İslami hassasiyete sahip vakıflara tahsis edilen yurt ve kültür merkezlerinin geri alınması için harekete geçti. 

Önceki dönem AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin engeline takılan Fatma Hanım, bu defa çoğunlukta olan CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla muradına erdi.

Bu karar, özellikle laikçi azgınları ve seküler yobazları ziyadesiyle memnun etti.

İstanbul’da TÜGVA’ya tahsis edilen binaları zabıta marifetiyle tahliye eden İmamoğlu’ndan sonra, Fatma Kaplan Hürriyet de…

Belediye arsası üzerine yapılan yurt binalarını TÜGVA’dan alıp, belediye eliyle işleteceği için CHP’nin kalemşörleri ve trolleri tarafından “kahraman” ilan edildi. 

İyi de…

Dinini ve milletini seven bir nesil yetiştirmekten başka bir gayesi olmayan, gençlere Kur’an-ı Kerim öğretmeyi amaçlayan TÜGVA gibi İslami hassasiyete sahip vakıfları belediyelere ait kiralık binalardan atmanın neresi zafer?

Tamam, binaları boşaltıyorsunuz da açtığınız manevi boşlukları nasıl dolduracaksınız?

Mesela, Fatma Kaplan Hürriyet’in kardeşi Emrah Kaplan, böyle bir boşluğun içerisinde olmasaydı uyuşturucu bataklığına düşer miydi?

 Ya da kendisine nasihatte bulunan eniştesini bıçaklar mıydı?

Dolayısıyla, seçim öncesi Müslümanların oyunu almak için kırk takla atan CHP’lilerin artık seçim sonrası için de bazı adımları atması gerekiyor.

Bir asırdır “intikam” almaktan bıkmadınız mı? 

Yeni Akit

Yorumlar3

  • Ademoğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Sayın zekeriya bey bütün yazılarınızı merakla bekleyip okuyorum tebrik ederiz ve teşekkür ederiz. Bence bu yazınızın son cümlesi Bir asırdır “zulmetmekten” bıkmadınız mı olmalıydı.
    Cevapla
  • Kaan 3 hafta önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık
    Cevapla
  • Cihad 3 hafta önce Şikayet Et
    Kaleminize sağlık...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat