Yağmur yağdı maskeler düştü!

  • GİRİŞ10.06.2024 09:21
  • GÜNCELLEME12.06.2024 14:00

Ekrem İmamoğlu henüz görevdeki ikinci ayını bile doldurmadan, 2’nci kez tatile çıkmıştı.

Kendisi Bodrum’da gününü gün ederken, Meteorolojinin ve AKOM’un uyarılarına rağmen önlem almayan İBB yönetimi yüzünden İstanbul’da yağan yağmur felakete dönüştü.

Eminönü ve Kapalıçarşı’daki işyerlerini su bastı.

“Sessiz” olarak tanınan bir evsiz, Unkapanı altgeçidinde biriken sel sularında boğularak can verdi.

Rögarları temizletmeyen Ekrem İmamoğlu’na tek kelime edemeyen CHP’li yöneticiler, anında faturayı önceki yönetime kesti.

Yaşanan sel felaketinden, 25 yıl boyunca İstanbul’u yöneten AK Parti’nin sorumlu olduğunu söyleyen CHP’li Gürsel Tekin,

“Kentin rantıyla ilgilendikleri kadar altyapısıyla ilgilenselerdi bu manzara ortaya çıkmayacaktı” dedi.

Derken, aradan yaklaşık 2 yıllık bir süre geçti.

“Her yağmurda sel basan bir İstanbul devralmıştık” diyerek, söze önceki yönetimi karalayarak başlayan Ekrem İmamoğlu, 9 Haziran 2021’de yaptığı açıklamada;

“Şimdiye kadar yapılmış en büyük altyapı yatırımıyla bütün noktalardaki sorunları tek tek çözdük” diyerek, “sel ve taşkın sorununu kalıcı olarak” çözdükleri iddiasında bulundu.

Bu sözlerden bir hafta sonra, 16 Haziran 2021’de etkili olan sağanak yağış, İstanbul’u sular altında bıraktı. Bayrampaşa ilçesinde bir alt geçitteki otomobilde mahsur kalan yaşlı kadın ile bir kişi boğulmak üzereyken vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Takvimler 10 Temmuz 2022’yi gösterdiğinde ise tüm İslam âlemi gibi İstanbul halkı da Kurban Bayramı’nın ikinci gününü idrak ederken, aniden bastıran sağanak sonrası Esenyurt, Beykoz ve Sarıyer başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinde su taşkınları meydana geldi.

16 Ağustos 2022’de gerçekleşen sağanak yağış bu kez İstanbul’un Anadolu Yakasının neredeyse tamamında etkili oldu. Maltepe'de sokaklar göle döndü. Çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı.

Yaşananlara isyan eden Fox TV Ana Haber sunucusu Burak Birsen, İmamoğlu’nun "su taşkınlarını çözdük" yazılı pankartlarını ana haber bültenine göstererek;

“Gerçekten çözdünüz mü?” sözleriyle CHP’li İBB yönetimini yerden yere vurdu.

Çok değil, 10 gün sonra İstanbul’u bir kez daha sel vurdu.

26 Ağustos 2022’de yağan ve bölgesel olarak etkisini gösteren sağanak yağış Esenyurt’u perişan etti. Sele kapılan biri çocuk iki kişiyi çevredeki vatandaşlar son anda kurtardı.

En ufak yağmurda bile İstanbul’un sel suları altında kaldığını görmezden gelen İmamoğlu, 5 Eylül 2023’te, “Unkapanı Yağmur Suyu Tüneli TBM Çıkış Töreni”nde yaptığı konuşmada;

“İstanbul'da 4 yıldır yaptığımız altyapı çalışmalarının sonucunu, 16 milyon insanımıza yaşam olarak yansıtmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

Bu açıklamadan sadece birkaç saat sonra başlayan sağanakta Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçeleri resmen felaketi yaşadı.Sel baskınlarında 2 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi de yaralandı.

İstanbul’un dört bir tarafını, “10 milyar 600 milyon lira yatırım yaptık, İstanbul'daki su taşkınları sorununu çözdük” afişleriyle donatan İmamoğlu, 28 Eylül 2023’te ise İstanbul’da beklenen muhtemel yağış öncesinde tıkalı kanallara müdahale eden İSKİ ekipleriyle Etiler Nispetiye Caddesi’nde bir araya geldi.

“Bu, yoğun yaptığımız altyapı çalışmalarının da daha verimli iş görmesini sağlayacak” dedi.

Normalde “hafta sonu” gelmesi beklenen sağanak yağış, İmamoğlu’nun “hazırlıklı olacağız” diyerek o şom ağzını açmasından birkaç saat sonra aniden bastırdı ve mega kentin birçok yerinde cadde ve yollar göle döndü…

Her yağıştan sonra faturayı AK Parti’ye kesen Gürsel Tekin, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi İstanbul’da bir “ilçe belediye başkan adaylığı” beklentisi gerçekleşmediği için partisinden istifa etti.

İstifasının ardından kısa bir aydınlanma yaşayan Tekin, katıldığı canlı yayında önündeki masaya yumruklayarak, “40 yıldır CHP’liyim, böyle bir dönem görmedim” sözleriyle, 5 yıl boyunca toz kondurmadığı İmamoğlu’nu yerden yere vurdu.

*

Geride bıraktığımız dönemde benzer sel manzaraları İzmir’de de yaşandı.

Defalarca denizin suları ile kentin lağım suları birbirine karışarak, vatandaşların ev ve işyerlerine doldu.

Vatandaşın imdadına koşması gereken CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kurduğu devasa pompalarla itfaiye binasını basan sel sularını tahliye etmeye çalışarak kendi canının derdine düştü.

Partisinin acziyetini örtmeye çalışan CHP’liler, “Karadeniz’de sel olunca ‘Allah’tan’, İzmir’de olunca altyapı!” diyerek akıllarınca hedef saptırmaya çalıştı.

İstanbul’daki selden AK Parti’yi sorumlu tutan Gürsel Tekin ise CHP’nin beceriksizliği yüzünden insanların boğularak can verdiği İzmir’deki felaketler karşında tek kelime etmeyerek, adeta başını kuma gömdü.

Ankara’da da durum farklı değildi…

CHP’li Mansur Yavaş, göreve geldikten iki ay sonra, 13 günlük bayram tatilini geçirmek için kızına ev aldığı İngiltere’ye gitti.

Yavaş Londra’da eğlenirken, 9 Haziran 2019’da Ankara’yı basan sel felaketinde 3 masum sivil boğularak can verdi.

Felaketin ardından açıklama yapan Mansur Yavaş,

“Bizler hiçbir mazerete sığınmadan, kentimizin yıllarca ihmal edilmiş altyapı hizmetlerini sağlamak için projelerimizi ivedilikle hayata geçireceğiz” sözünü verdi.

2022 yılında ise “3 yılda 2 kat daha fazla altyapı yatırımı yapmakla” övündü.

Buna rağmen, her seferinde en ufak yağışta Ankara sel suları altında kaldı.

CHP’li Yavaş, önceki gün “Tarihi Kentler Birliği”nin yeni başkanı seçilmesini İstanbul Pendik’teki 5 yıldızlı bir otelde kutlarken, başkent bir kez daha suya gömüldü.

Yavaş felaket sonrası tek kelime etmezken…

İzmir’e yağan yağmurun Allah’tan, İstanbul’daki sel felaketlerinin ise AK Parti’den kaynaklandığına inanan Gürsel Tekin, bir kez daha başını çıkardı.

Ankara’da yaşanan sağanak sonrası yolların göle döndüğünü, çok sayıda aracın suya gömüldüğünü ve metro istasyonlarının sel suları ile dolduğunu gören Gürsel Tekin…

Partisinden istifa etmiş olsa da tipik bir CHP’li refleksi göstererek, Yavaş’ı aklamak için suçu yine AK Parti’ye attı ve…

“Ankara’yı 25 yıl yöneten AKP zihniyetinin eseri. Ne yazık ki çeyrek yüzyılda açılan yaralar 5 yılda iyileşmiyor” şeklinde rezil bir paylaşım yaptı.

İmamoğlu’ndan umudu kesen Gürsel Tekin’in Mansur Yavaş’tan ne gibi bir beklentisi var bilinmez ama 6 yıl sonra bile hala suçu AK Parti’ye atması, CHP’lilerin tek sermayesinin kızarmaz bir yüz olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Zekeriya Say / Haber7

Yorumlar112

  • Kompataro 1 ay önce Şikayet Et
    Yağmur berekettir dalga geçme çarpuklara gelirsin
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Şahin 1 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok İstanbul ve Ankara da yaşamıyorum. Onlar için her şey güzel demekki. Yağışlar devam inşallah, suya ihtiyaç var
    Cevapla Toplam 8 beğeni
  • medo 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmaz. Bu memlekette her ne olursa olsun fikrinden vaz geçmeyecek bağnaz, kendi kültüründen değerlerinden kopuk, aşağılık kompleksli, İslam düşmanı, ağzınla kuş tutsan yaranamayacağın, bir kesim var. Bunlara hiç bir ibret fayda etmez. Birde faydayı zararı, gerçekle algıyı ayırt edemeyen ahmaklar sürüsü var. Bunlar da, daha yedikleri kazığı bile 5 senede hissedemediler.
    Cevapla Toplam 31 beğeni
  • SARIÇİÇEK 1 ay önce Şikayet Et
    Gürsel Tekin sırtını CHP ye dayayan babadan oglula sömürücü olan kişi en son konuşması gerekli olandır...CHP artık içgüvenlik sorunumuz?
    Cevapla Toplam 14 beğeni
  • Kon 1 ay önce Şikayet Et
    Herkes memnun hayatından herşey çok güzel
    Cevapla Toplam 14 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat