Beyaz Saray’ın yalan siyaseti

  • GİRİŞ22.12.2023 10:11
  • GÜNCELLEME25.12.2023 19:02

Biden yönetimi İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlardaki suç ortaklığını gizlemek için akıllara zarar trajikomik açıklamalar yapıyor.

Hemen hemen her gün ABD’li bir yetkiliden “savaşın bitirilmesi gerektiğine” dair veya ABD’nin savaşa karşı duruşunun ne kadar da kararlı olduğuna dair safsatalardan oluşan haberler ve açıklamalar görüyoruz.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby geçtiğimiz haftalarda kendi ülkesinde de çok tepki alan bir açıklama yaparak “"Bana Gazze halkının acı ve ızdırabını dindirmek için ABD kadar çaba sarf eden başka bir ülke söyleyin. Söyleyemezsiniz." dedi…

ABD Dışişleri Bakanı Blinken de yine geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Hamas teslim olursa bu savaş biter. Neden herkes mağdurlara yükleniyor kimse suçlulara bir şey sormuyor” diyerek mağdur tarafından İsrail olduğunu iddia etti.

Biden, geçen haftalarda İsrail'in Hamas'a yönelik intikamcı çabasının çok fazla Filistinliyi çok hızlı bir şekilde öldürerek çok ileri gitmiş olabileceğinden ve bunun sonucunda uluslararası toplumdaki “desteğini” tükettiğinden bahsetti.

İsrail'e her yıl yaklaşık 4 milyar dolar askeri yardım sağlayan ABD, ateşkese karşı çıktığı Gazze'de İsrail'in katliamlara devam edebilmesini sağlayan 14 milyar dolarlık askeri yardımı aktarmaya hazırlanıyor.

Gazze’de ABD desteğiyle yapılan katliamlarda 20 bini aşkın insan hayatını kaybetti. ABD tarafından gelen bu pişkin ve asılsız açıklamalar ise hem ABD kamuoyunda hükümete güveni zedeliyor hem de dünya genelinde İsrail ve Filistin meselesine bakış açısını Filistin lehine değiştiriyor…

ABD'de yapılan güncel bir anket, Amerikalıların yaklaşık yüzde 60'ının Joe Biden'ın İsrail-Filistin sorununu ve Gazze'deki krizi ele alma biçimini doğru bulmadığını, gençlerin ise 4'te 3'ünün Biden'ı bu konuda onaylamadığını ortaya koydu. NYT anketine katılanların yüzde 57'si ABD yönetiminin İsrail-Filistin sorununu ve Gazze'deki krizi ele alma biçimini onaylamadı.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat