İsrail’in 8 soykırım yöntemi

  • GİRİŞ09.01.2024 08:13
  • GÜNCELLEME10.01.2024 09:18

İsrail’in Gazze’deki soykırımı tüm vahşetiyle sürüyor 

Saldırılarda en az 10 bin çocuk, 7 bin kadın olmak üzere, 22 bin 835 Filistinli öldürüldü. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. 

Kınama, baskı, boykot ve BM kararları İsrail’in vahşi eylemlerini durduramıyor. 

İsrail, harekâtının muhtemelen ek ateşkes dönemleri olmaksızın aylarca süreceğini açıkladı. ABD ise saldırıyı azaltmak ya da sivil ölümlerinin önemli ölçüde azalmasını sağlamaktan çok uzak. 

İsrail'in Gazze'deki eylemleri ve bunların tüm sivil nüfus üzerindeki korkunç sonuçları soykırım hedefini açıkça ortaya koyuyor.  

Şu anda İsrail, tüm bu ölüm yöntemlerini sistematik ve metodik olarak birleştirerek korkunç sonuçlar doğuruyor:

 

1.Öldürme : İsrail'in sivilleri korumak için önlemler aldığı yönündeki iddialarına rağmen sahadaki gerçekler aksini gösteriyor; kayıpların büyük kısmını siviller oluşturuyor . Okullar, hastaneler ve apartmanlar doğrudan hedef alınıyor. 

2. Aç bırakma : Yiyecek ve su kaynaklarının abluka altına alınması yoluyla yapılıyor. 

3. Tıbbi bakımdan mahrum bırakılmaları: İsrail, hastaneler de dahil olmak üzere tıbbi altyapıyı yok ederek ölü sayısını en üst düzeye çıkarıyor , böylece kurtarılabilecek birçok kişinin tedavi edilmeyen yaralanmalardan ölmesini sağlıyor.  

4. Hastalığın aralarında yayılması: Tıbbi altyapının çökmesi, felaket yaşam koşullarıyla birlikte hastalığın yayılmasını garantiledi ve başka bir ölüm dalgası riskini doğurdu. 

5. Zorla tahliye: Ermeni soykırımından örnek alan İsrail , bitkin ve çoğu zaman yaralanan insanları sözde "güvenli bir bölgeden" uzaklaştırmak için şimdi önce Gazze'nin kuzeyinden güneyine, sonra da güneyine zorunlu yer değiştirmeyi kullanıyor.. İsrail tarafından yayınlanan bir harita güney Gazze'yi yüzlerce küçük parsele böldü ve insanlar, bombalardan kaçınmak için kısa sürede bu parsellerin arasında hareket etmeye zorlanıyor. 

 

6. Çevrelerinin yok edilmesi: Gazze'de yaşananlar tam anlamıyla bir çevre katliamıdır . Kalıcı kirlilikten askeri mühimmatlara kadar çevresel tahribatın miktarı çok büyük ve gelecek nesilleri etkileyebilir. 

7. Toplumu parçalamak: Hamas'la mücadele bahanesi altında hükümet ve idari yapıların sistematik olarak yok edilmesi, Filistin toplumunu alt üst etti. İsrail, Gazze'deki 2,3 milyon insanın çoğunluğunu yerinden ederek onların sosyal bağlarını koparıyor. 

8. Psiolojik harp: İsrail onlarca yıldır halk arasında umutsuzluk ve çaresizlik duygusunu beslemek için psikolojik savaş taktikleri kullanıyor.  

Yorumlar5

  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    5. nci madde de Ermenilere soy kırımdan bahsetmişsiniz. İsrail, Ermenilerin soyunu kıran hangi milleti örnek almış? Açıklar mısınız? Bu maddenin ucu bize dokunuyor farkındamısınız?
    Cevapla
  • Mikail 6 ay önce Şikayet Et
    5. Maddeyi anlayamadık bacım?
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • Oğuz boyları 6 ay önce Şikayet Et
    Bravo . Doğru tespit açıklama yapması gerekiyor
  • Şadi Oruçkahya 6 ay önce Şikayet Et
    Açıklık getirmesi lazım, Karabağ'da ki Ermeniler in yaptığı soykırım mı demek istedi.
  • Münira 6 ay önce Şikayet Et
    Evet dikkatiniz için tebrik ediyorum
    Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat