Gazze’de açlık

  • GİRİŞ27.01.2024 09:36
  • GÜNCELLEME29.01.2024 09:09

Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde büyük bir felaket yaşanıyor. Her gün bombaların yağdığı Gazze’de halk açlık ve kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya. Çocuklarının hayatta kalması için ot toplayan Filistinlilerden hayvan yemlerini öğütenlere kadar birçok kişi çaresizlik içinde ölümü bekliyor.. 

Evlerin elektriği olması, hastanelerin anestezisiz ameliyat yapacak kadar hasta akınına uğramaması, çocukların bomba atılma korkusu olmadan yatması gibi dünyanın geri kalanının doğal karşıladığı şeyler Gazze’de yok. Bunların hepsi Gazze'deki Filistinlilerin üzerine salıverilen cehennemi daha da kötüleştirmek için kullanılıyor. 

Ekim 2023'ten önce günde yaklaşık 500 kamyon yardım Gazze'ye geçiyordu. Şimdi bu sayı yüz civarına düştü. 

Geçebilenler ise telefon ağlarının keyfi olarak kapatılması, ulaşım altyapısının hasar görmesi ve atılan bombalar nedeniyle engelleniyor ve hem sivilleri hem de yardım çalışanlarını kurtarmak için çok az şey yapılıyor. 

Gelen yardımlar çoğunlukla Refah sınır kapısı üzerinden güneye gidiyor. Ancak Gazze'nin kuzeyinde ihtiyacın boyutu da bir o kadar büyük. 

1,7 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kalırken, donma koşullarında hasar gören ve yıkılan barınaklarda yaşamak da Gazzelilerin karşı karşıya olduğu bir başka ölümcül faktör olabilir. 

Zeynep Gül / Haber7

Yorumlar4

  • Kompataro 3 ay önce Şikayet Et
    Güney agrika kadar olamadımız elhamdülillah...malanna var yi nmi?
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Fikret DD 3 ay önce Şikayet Et
    Kaleminize, yüreğinize sağlık, Rabbim yardım eylesin Gazzeli kardeşlerimize, manevi rızıkla rızıklandırsın Rabbim...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Davut 3 ay önce Şikayet Et
    Sen ne güne duruyorsun. Her şeyi rabbine havale ediyorsun.
  • Alaaddin Erdoğan 3 ay önce Şikayet Et
    Gazzeli din kardeşlerimizin acılarını her fırsatta dile getiren, maddi yardım yapan bütün kuruluşlardan ve mensuplarından Allah razı olsun. Yâr ve yardımcıları olsun..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat