Gazze çaresizce yardım bekliyor

  • GİRİŞ31.01.2024 07:58
  • GÜNCELLEME01.02.2024 08:01

Çoğu insan için Gazze'deki Filistinlilerin karşı karşıya olduğu durumu kavramak zor.

Gazze'nin kuzeyinde yiyecek hiçbir şey yok. Ekmek yapacak un yok, pişirecek makarna yok, et yok, peynir yok, yumurta yok; hiçbir şey yok. Mercimek ve fasulye gibi kuru ürünler ya bulunamıyor ya da orijinal fiyatının 25 katı fiyata satılıyor.

İsrail hükümeti de Gazze'de sivilleri aç bırakmayı bir savaş silahı olarak kullanıyor. Üst düzey İsrailli yetkililer , Gazze'deki sivilleri yiyecek, su ve yakıttan mahrum bırakma hedeflerini açıkça dile getirmişlerdi…

Çarşamba günü, Filistinli Sivil Toplum Kuruluşları Ağı, Filistinlilerin, özellikle de Gazze'nin kuzeyindeki temel gıda kaynaklarının tükendiği, felaket ve insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını belirten bir bildiri yayınladı.

Birleşmiş Milletler'e göre, bugün Gazze'de yarım milyondan fazla insan, kıtlık seviyesindeki açlıkla eşdeğer gıda güvensizliğine sahip olarak sınıflandırılıyor.

İsrail, Gazze'deki Filistinlileri açlıktan öldürüyor. Depolanan gıda stokları bir süre önce tükenirken, gıda kamyonlarının insanlara ulaşması kasıtlı olarak engelleniyor.

Aç ve susuz kalmış insanlar yıkıntıların arasında çaresizce yardım bekliyor.

Yorumlar3

  • Abdullah 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizden razı olsun inşallah
    Cevapla
  • Nureddin nebari 3 ay önce Şikayet Et
    Meclis başkanı neden Gazze'ye gitmiyor da turistik seyahat yapıyor.
    Cevapla
  • ahmet selami demir 3 ay önce Şikayet Et
    2 Milyar Müslüman Refah kapısında ki bekleyen tırların ve o tırlardaki son kulanım tarihi bittiği için dökülen gıdaların hesabını nasıl verecek acaba başta kendim olmak üzere
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat