Batı medyası ölçüyü aştı

  • GİRİŞ24.02.2024 09:35
  • GÜNCELLEME26.02.2024 08:05

İsrail 5 aydır Gazze’de soykırım yapıyor.

Büyük Batılı medya kuruluşlarının neredeyse tamamı kasıtlı veya kasıtsız olarak nefret saçıyor, soykırımı teşvik ediyor, insanlıktan çıkarıcı anlatılar, savaş suçlarını meşrulaştırıyor ve İsrail propagandası ve dezenformasyonu yayıyor.

İki hafta önce yayınlanan ABD merkezli bir raporda New York Times ve Washington Post'un savaş yayınlarına odaklanıldı. Rapor Filistinlilerin seslerini dahil etme çabalarına rağmen, editörlerin Gazze tartışmasını İsrail merkezli bir perspektife çevirdiğini ve hükümet yetkililerine geniş bir görüş hakkı tanıdığını ortaya çıkardı.

The Intercept'in bir başka raporu , önde gelen ABD gazetelerinin çatışmadaki İsrail ölümlerine orantısız bir vurgu yaptığı, Filistinlilerin değil İsrail'in kayıplarını anlatırken duygusal bir dil kullandığı ve ABD'deki Yahudi karşıtı eylemlere yer verdiği, ancak sonrasında Müslüman karşıtı ırkçılığı büyük ölçüde göz ardı ettiği sonucuna vardı.

Wall Street Journal, Chicago Belediye Meclisi'nin ateşkes yönünde oy vermesinin ardından " Chicago, Hamas'a oy veriyor " başlıklı bir başyazı yayınladı. İki gün sonra aynı gazete, yine ateşkes çağrısında bulunan eyalet için “Amerika'nın Cihad Başkenti Dearborn'a Hoş Geldiniz” başlıklı bir yazı yayınladı.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) soykırım duruşmalarının haberlerinde bile , WSJ'nin “Dünya Mahkemesi Gazze Ateşkesi Talebini Reddetti” başlıklı haberi önyargı çığlıkları atıyordu.

New York Times, Thomas Friedman'ın skandal bir yazısına yer verdi. Yazıda bölgedeki çeşitli ülkeleri ve birimleri temsil etmek için hayvanlar aleminden metaforik karşılaştırmalar kullanıldı.

ABD ve İsrail asil hayvanlar olarak, diğerleri ise böcek ve parazit olarak tasvir edildi.

Zeynep Gül / Haber7

Yorumlar2

  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Elbet bunların besledikleri bir gün o namluyu kendi ocaklarında görecekler ve o zaman dünya hatırlatacaktır kimin parazit olduğunu
    Cevapla
  • Kaan 2 ay önce Şikayet Et
    Maalesef maalesef basın da onların elinde
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat