İsrail’in katliamı cezasız kalmamalı

  • GİRİŞ07.03.2024 09:09
  • GÜNCELLEME09.03.2024 19:16

İsrail, vahşete tanıklık ettiğimiz Gazze’de bu hafta yeni bir savaş suçu işleyerek yardım sırasında bekleyen insanları vurdu.

Filistinliler Gazze Şehri'nin Raşit Caddesi'nde uzun zamandır bekledikleri yiyecek teslimatı için kuyruğa girerken İsrail güçleri  onlara ateş açtı . Gazze sağlık yetkililerine göre en az 112 kişi öldü, 280 kişi de yaralandı.

Gazze'deki Kamal Adwan Hastanesi ambulans servisi başkanı Fares Afana,   sağlık görevlilerinin olay yerine vardıklarında yerde yatan "onlarca veya yüzlerce" ceset bulduğunu söyledi . Tüm ölü ve yaralıları almaya yetecek kadar ambulans bulunmadığından bazı yaralıların eşek arabalarıyla hastanelere taşınmak zorunda kaldığını söyledi.

İsrail'in bu eylemi en açık haliyle bir savaş suçudur ve insanlığa karşı bir suçtur.

Uluslararası insan hakları hukuku sözleşmelerinde çatışma halindeki insanların yardım almasına izin verilmesi, yardım dağıtımlarının askeri harekatla hedef alınmaması ve sivillerin askeri harekâtla hedef alınmaması gerektiği açıkça ortaya konmuştur.

Batı, ister Ukrayna'da, ister Suriye'de, ister Perşembe günü olduğu gibi Gazze'de olsun, çatışmalardan etkilenen insanların haklarının ihlallerini vurgulamaktan ahlaki açıdan kaçınmaya devam edemez.

Yorumlar2

  • Muratt 2 ay önce Şikayet Et
    İslam coğrafyasının tek bir şeye ihtiyacı var. O da tüm coğrafyayı kapsayan dimdik duruş ile adil bir hükümdar olan Ömere. Bir Ömer çıkmadıkça hepsi boş. İnşallah bu Ömer Gazzeden çıkacak. Vallahi gökten nida gelse bu ümmet inanmaz. Zalimlere aynıyla muamele edilmedikçe, yardan serden geçen bir ordu, dünyayı malı mülkü toprağa gömmüş bir toplum kendini ölüme adamislik gerek. Hani nerede?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Muratt 2 ay önce Şikayet Et
    İtrail ceza alsa bile sonuç çıkmaz. Zaman geçirmek için kurulan tiyatro. Bir Netanyahu ile sorun bitmez. Siyonist anlayış ceza almalı. Ayrıca itrail bu canilige cesaret edememeli idi Onlara bu cesareti veren kokuşmuş kralliklar emirlikler var. Bölünmüş parçalanmış birbirine düşmüş bir camia var. Temelinde aymazlık uyuşukluk sünepe yönetimlerin ödlek duruşları var. Cesaretleri bundan.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat