İsrail Gazze’yi yağmalıyor

  • GİRİŞ09.03.2024 19:14
  • GÜNCELLEME12.03.2024 08:00

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Gazze'deki çatışma bölgesinde, İsrail birliklerinin, onların acımasız saldırılarından kaçan Filistinlilerin mülklerini yağmaladığına ilişkin korkunç videolar ortaya çıktı. Askerlerin kameraya gülümsediği ve Filistinlilerin evlerinden çaldıkları saatleri, mücevherleri, paraları ve hatta halıları ve spor formalarını gösterdikleri görülebiliyor. Gazze'den çalınan tarihi eserler Knesset'te bile sergilendi.

Rus askerlerinin Ukrayna'da gerçekleştirdiği benzer yağma eylemleri iyi belgelenmiş ve alay edilmiş olsa da, uluslararası medya İsrail'in Gazze'yi yağmalamasına pek ilgi göstermedi.

Zengin bir ülkenin iyi maaşlı askerlerinin bu tür suçlara karışacağına inanmak bazıları için zor olabilir, ancak Filistin halkı için bu hiç de şaşırtıcı değil. Bu videolardaki sahneler, 1948 Nakba'da Siyonist güçlerin gerçekleştirdiği etnik temizlikten kaçan Filistinlilerin mülklerine ne olduğunu büyük ölçüde anımsatıyor.

İsrail devleti kurulduktan sonra Filistinlilerin topraklarını ve mülklerini alarak daha büyük ölçekte çalmaya devam etti. Başta su olmak üzere Filistin'in doğal kaynakları da yağmalandı. Bugün Gazze'deki savaş, büyük çaplı bir başka hırsızlığa uygun bir kılıf işlevi görüyor; İsrail bu kez Filistin devletinin malı olan denizdeki açık deniz gaz rezervlerini yağmalamanın peşinde.

Ekim ayı sonlarında İsrail Enerji ve Altyapı Bakanlığı,  Gazze'nin deniz sınırlarıyla önemli ölçüde örtüşen bölgelerde İsrailli ve yabancı şirketlere doğal gaz arama imtiyazı verdiğini duyurdu.

İsrail açıkça Gazze halkının suyunu, gazını, evlerini, mülkiyetlerini varını yoğunu yağmalıyor...

Zeynep Gül - Haber7

Yorumlar3

  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bir memlekette adaletsizlik hırsızlık yolsuzluk varsa israile hizmet içindir.Bu ülkede ekonomi biter ve borç sebebiyle 1 trilyon dolar faiz ödenir.Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Fahri özcan 2 ay önce Şikayet Et
    Gün olur devran döner biz görür görmeyiz farketmez siyonistler mutlaka bu yaptıkları alçaklıĝın bedelini er geç öder.Bu soykırıma ṣahit olan vijdanlı ve inanclı hiç kimse unutmaz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Kaan 2 ay önce Şikayet Et
    Maalesef
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat