Savaş Biden ve İsrail'in aleyhine dönüyor

  • GİRİŞ10.02.2024 10:32
  • GÜNCELLEME13.03.2024 10:32

UAD İsrail'e karşı soykırım davasının sonucunun yankıları tüm dünyada sürerken ABD'den de Biden'a karşı soykırım davası haberi geldi.

ABD merkezli insan hakları örgütü Anayasal Haklar Merkezi (CCR), Gazze halkına yönelik soykırımı önleyemedikleri gerekçesiyle ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine dava açtı.

ABD Başkanı Joe Biden ve diğer üst düzey ABD'li yetkilileri İsrail'in Gazze'deki “soykırımına” suç ortağı olmakla suçlayan hukuk davası Kaliforniya'daki bir federal mahkemede başladı.

Biden'ın halka açık etkinliklerini kesintiye uğratması ve giderek daha fazla Amerikalı seçmenin onu Kasım ayında yeniden seçmek için oy kullanmayacaklarına söz vermesi arasında baskı artıyor. Biden’ın yönetimine İsrail'e silah ve para akışını kesmesi talimatı verdiği söyleniyor.

Anayasal Haklar Merkezi tarafından Filistinli insan hakları örgütleri Uluslararası Çocuklar İçin Savunma - Filistin ve Al-Haq'ın yanı sıra Gazze'deki Filistinliler ve ABD adına açılan bu dava , başından beri tarihi önem taşıyordu. Biden yönetimi üzerinde baskı oluşturmak ve ABD liderlerini İsrail soykırımındaki rollerinden sorumlu tutmak için bir araç olmaya devam ediyor.

ABD, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana İsrail'e ikili yardım ve füze sistemi finansmanı olarak yaklaşık 158 milyar dolar sağladı ve bu da İsrail'i yurt dışında ABD finansmanının en büyük alıcısı haline getirdi.

ABD tarafından gönderilen her dolar koşulsuz askeri fon (her tank mermisi, ortak doğrudan saldırı mühimmatı ve savaş uçağı), Filistinlilerin yaşamını ve ailelerin bir gelecek inşa etme hayallerini yok etmek için kullanılıyor.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat