Unrwa'yı yok etme planı

  • GİRİŞ11.02.2024 10:32
  • GÜNCELLEME13.03.2024 10:32

İsrailli yetkililerin New York Times ve Wall Street Journal'a Hamas'ın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (Unrwa) sızdığı iddiası hakkında brifing verirken akıllarında ne olduğu artık çok açık .

Batı dünyasındaki hükümetlerin, herhangi bir gerçek kontrolü olmaksızın, yemi ne kadar kolay yuttuğunu ve göz açıp kapayıncaya kadar yardımları kestiğini tüm dünya izledi.

Bu ülkelerin, Uluslararası Adalet Divanı'nın, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasında geçici tedbirlere ilişkin kararının ardından İsrail'e mali kaynağı kesmeyi düşünmesi gereken hafta sonunda , tüm konuşulanlar, Filistinlileri Gazze'de hayatta tutan tek BM kuruluşuna mali kaynağın kesilmesiyle ilgiliydi.

Unrwa şu anda Gazze'de 154 bölgede yerlerinden edilmiş bir milyondan fazla Filistinliye barınak sağlıyor . Çalıştırdığı yalnızca 13.000 Filistinli değil; Unrwa, benzeri görülmemiş bir yıkım bölgesi olan bu savaş bölgesinde faaliyet gösteren en büyük yardım kuruluşu.

Unrwa sürücülerinin kullandığı Unrwa kamyonları, sınırlardan yetersiz malzemeleri alıyor. Yükleme ve boşaltmayı onlar yapıyor, yardımları depolarında elekten geçirip dağıtıyorlar. Diğer BM kuruluşlarına tedarik sağlıyorlar.

Unrwa'nın iletişim direktörü Juliette Touma, "Unrwa ortadan kaybolursa Gazze için sonuçları felaket olacak" ifadelerini kullandı.

Ancak Unrwa'nın operasyonlarını durdurması artık çok gerçek bir olasılık.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat