İsrail yenilgiye hazırlanıyor

  • GİRİŞ06.04.2024 09:55
  • GÜNCELLEME07.04.2024 12:47

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu savaşı mümkün olduğu kadar uzun süre sürdürme çabaları içeriden destek görmüyor.

İsrail savaş kabinesinin , Gazze'nin kuzeyinden ve merkezinden zorla sürülen 1,4 milyon Filistinlinin barındığı Refah'ı işgal etme konusundaki geniş çapta duyurulan kararlılığı , oraya vardıklarında ne elde edecekleri konusunda artan şüpheleri maskeliyor.

İsrail ordusunun 41 km uzunluğunda ve 12 km genişliğe kadar olan bir kara parçasında savaşarak ilerlemesi dört ay sürdü. Buna karşılık, ABD liderliğindeki koalisyonun 2003'te Bağdat'ı ele geçirmesi beş haftadan biraz fazla sürmüştü. İsrail, ABD'nin Irak'ta yedi yılda kullandığı kadar mühimmatı dört ayda kullandı.

Bu bir şeylerin açıkça ters gittiğini gösteriyor…

İsrail'in askeri istihbaratı, Hamas'ın kendilerine karşı operasyonlar düzenleyebilecek militan bir grup olarak hayatta kalacağına inanıyor . Gazze'deki Filistinliler arasında Hamas'a yönelik "gerçek desteğin" yüksek olduğu belirtiliyor.

Channel 12'den İsrailli gazeteci Ilana Dayan, bu sonuçların bir hafta önce üst düzey subaylar, Shin Bet yetkilileri ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından siyasi liderlere sunulduğunu söyleyerek "mutlak bir zafer olmayacak." dedi…

Zeynep Gül / Haber7

Yorumlar2

  • Serhat 1 ay önce Şikayet Et
    Biraz daha uzun bir yazı olsa daha iyi olurdu, bir anda bitti
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Yokum diyor 1 ay önce Şikayet Et
    Tekrar okuyabilirsin
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat