Adın adım büyüyen soykırım

  • GİRİŞ23.03.2024 13:06
  • GÜNCELLEME06.04.2024 13:07

İsrail Gazze’de son yılların en acımasız katliamını yapıyor. Gazze savaşında görünenler kadar görünmeyen yöntemler Gazzelileri akıl almaz bir vahşetle karşı karşıya bırakıyor…

İsrail’in kullandığı güdümsüz bombalar, yapay zeka programları her gün her saat masum yüzlerce sivili hedef alıyor…

İsrail ordusu, şimdi  "Lavender" isimli yapay zeka programı tarafından verileri değerlendirilen 2,3 milyon Gazzelinin Hamas'la bağlantılı olduklarını tespit ettiği 37 bin "insan hedefi"nin peşinde.

Kaynaklar alt düzey bir kişiye düzenlenen operasyonda "20 sivil zayiat"a kadar izin verildiğini ve bu sayının süreç içinde sık sık artıp azaldığını belirterek, "orantılılık ilkesinin" uygulanmadığına dikkati çekiyor.

İsrail’in izin verdiği bu “zayiat” katliamı adım adım büyütüyor…

İsrailli kaynaklar ayrıca "pahalı silahlardan tasarruf etmek" amacıyla daha düşük rütbeli kişilerin "güdümlü akıllı bombalar" yerine "güdümsüz bombalarla" hedef alındığını ve bunun sonucunda hedef alınan kişinin bulunduğu ve çevresindeki binaların yıkılması sebebiyle birçok sivilin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Güdümsüz bombaların kullanımına ilişkin konuşan kaynaklardan biri de "Saldırıları genellikle güdümsüz bombalarla yapıyorduk ve bu da kelimenin tam anlamıyla tüm evi içindekilerle yok etmek anlamına geliyordu. Sistem yüzünden hedefler hiç bitmiyor." diyor…

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat