Gazze düşerse Filistin kalmayacak

  • GİRİŞ24.03.2024 13:16
  • GÜNCELLEME06.04.2024 13:17

İsrail'in Gazze'de devam eden savaşı bölgeyi harap etti; ölü, yaralı ve kayıp sayısı açısından 1948 Nekbe'yi bile geride bıraktı.

Bu savaşın sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'nin sosyal ve fiziki altyapısının yeniden inşa edilmesi sadece Gazze'yle ilgili değil; tüm Filistinlileri ilgilendiriyor. Gazze giderse Filistin kalmayacak.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri yasa dışı tahliyeler, ev yıkımları, tutuklamalar, yerleşimci şiddeti ve ordu baskınları yoluyla yavaş yavaş etnik temizliğe uğratıyor. Bugün tüm bunlar büyük bir hızla gerçekleşiyor.

Gazze, benzersiz konumu, nüfus yoğunluğu ve kuşatma dışında doğrudan İsrail varlığının bulunmaması nedeniyle etnik temizliğe işgal altındaki Batı Şeria'dan daha dirençli oldu. Ancak 7 Ekim'de İsrailli liderler Gazze'den sonsuza dek kurtulmak için bir fırsat gördüler ve bunu yapıyorlar.

Şu ana kadar İsrail, bölgedeki 2,3 milyonluk nüfusun çoğunluğunu yerinden etti ve Gazze'nin altyapısının, evlerinin ve kültürel mirasının çoğunu yok etti . Gazze'nin kuzeyinde çocuklar açlıktan ölürken , İsrail bölgeyi bombalamaya devam ederek Filistinlilerin hayatlarını yeniden kurma olasılığını ortadan kaldırıyor.

İsrail, hem Gazze'yi hem de işgal altındaki Batı Şeria'yı devasa toplama kamplarına dönüştürdü.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat