Soykırım ve sistematik işkence

  • GİRİŞ31.03.2024 13:28
  • GÜNCELLEME06.04.2024 13:29

İşkence Filistin'de yaygın bir gerçeklik olmaya devam ediyor.

Şiddet artmaya devam ettikçe, sağlık çalışanlarının bu tür olayları belgeleme kapasitelerini güçlendirmek, böylece şiddet olaylarını kanıtlamak her zamankinden daha zorunlu hale geliyor.

Filistinliler onlarca yıldır sistematik olarak baskı altında. İsrail gözaltı merkezlerinde pek çok kişi, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen katı işkence sınıfına giren acımasız fiziksel ve psikolojik tacize maruz kalıyor. 

İsrail güçleri, uzaklaştırma ve boğulma taklidi gibi taktiklerle dayanılmaz acı vermenin yanı sıra , kurbanlarının acısını arttırmak için kültürel hassasiyetleri ve bireysel zayıflıkları istismar ederek psikolojik savaş da uyguladı.

Tecavüz ve zorla çıplaklık da dahil olmak üzere cinsel istismar raporları , tutukluların maruz kaldığı ahlaksızlığın altını çiziyor. Fiziksel ve psikolojik işkencenin sinsi birleşimi yalnızca cezalandırmaya değil, aynı zamanda zorla itiraf alınmasına da hizmet ediyor. Bu tür uygulamalar hayatta kalanları ve ailelerini yaralıyor ve travmatize ederken, daha geniş Filistin toplumunu da korkutuyor.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat