İsrail ve ABD soykırım ortakları

  • GİRİŞ07.04.2024 08:33
  • GÜNCELLEME08.04.2024 10:36

Washington, İsrail'in Gazze'yi dev bir mülteci kampına dönüştürmesine izin verirse, bölgede benzeri görülmemiş bir varoluş savaşı yaşanacak.

Knessett'in Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin özel toplantısında konuşan Netanyahu Gazze’de kurulacak geçici limanın Filistinlilerin Gazze'den çıkarılmasını kolaylaştırabileceğini söyledi. İsrailli Kan News muhabirine göre, Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden ayrılmaları için diğer ülkelerin onları kabul etme konusundaki isteksizliği dışında "hiçbir engel" olmadığını da sözlerine ekledi.

İşler planlı bir şekilde ilerliyor. Beş ay süren savaşın ardından 1,1 milyon insan (  nüfusun yarısı  ) gıda kaynaklarını tamamen tüketti ve korkunç bir açlıkla mücadele ediyor.

Netanyahu'nun oyun planı artık açık: Savaşı mümkün olduğu kadar uzatmak; Refah'la biten tüm kara sınırlarını ele geçirmek ve denizi Gazze'den Filistinlilerin tek kaçış yolu haline getirmek.

Üst düzey bir diplomatik kaynak The Jerusalem Post'a verdiği demeçte, Kıbrıs üzerinden Gazze'ye deniz yolu açma planının Netanyahu tarafından başlatıldığını söyledi . Kaynak, "Netanyahu, Biden yönetimiyle işbirliği içinde Gazze Şeridi'ndeki sivil nüfusa deniz yoluyla insani yardım sağlanması yönünde girişimde bulundu" dedi.

İsrail artık ABD'nin stratejik varlığı ve askeri ortağı değil. Bölgesel bir savaşın tohumu ve kuluçka makinesi. Eğer tüm planlar gerçekleşirse, ABD başına gelen her şeyi hak ediyor demektir.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat