Toplu mezarlara gömülen insanlık

  • GİRİŞ21.04.2024 10:59
  • GÜNCELLEME29.04.2024 11:00

Hafta sonu Gazze'de korkunç bir keşif yapıldı . Han Yunus'taki Nasır hastanesinin avlusunda bulunan isimsiz bir toplu mezardan erkek, kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 300 Filistinli cesedi çıkarıldı .

İsrail'in son altı ay içinde Gazze'de gerçekleştirdiği acımasız zulüm (çoğu kadın ve çocuk olmak üzere on binlerce Filistinliyi öldürme) göz önüne alındığında bile bu durum göze çarpıyordu.

Bazı cesetlerin elleri ve ayakları bağlı ve kıyafetleri çıkarılmış halde bulunduğu bildirildi; bu da onların İsrail askerleri tarafından şehrin üç ay süren işgali sırasında infaz edildiklerini akla getiriyor. Diğerlerinin başlarının kesildiği veya derilerinin ve organlarının çıkarıldığı söylendi.

Şubat ayında saldırıya uğradığında yaklaşık 10.000 kişi Gazze'nin ikinci büyük hastanesine sığınıyordu. O dönemde hastaların ve personelin keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğüne dair raporlar vardı. Sağlık ocağı harabeye döndü.

Han Yunus'ta 400 kişinin daha kayıp olduğu bildiriliyor. Daha fazla toplu mezarın ortaya çıkması olası.

Dünya medyası Gazze’de aylardır süren katliama göz yumduğu gibi Gazze’de ortaya çıkan toplu mezarlara da sessiz kaldı. Ne Avrupa medyası ne de ABD basını toplu mezarları gündemine taşımadı.

Zeynep Gül / Haber7

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat