Batı dünyasında Filistin'e ilişkin kamuoyu nihayet değişiyor

  • GİRİŞ29.04.2024 11:06
  • GÜNCELLEME30.04.2024 09:19

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının vahşeti, Batı'da Filistin halkının acılarına yönelik kayıtsızlığa son verdi.

Batı dünyasındaki pek çok kişi uzun bir süredir Filistin'in işgalinden kaynaklanan meselelerle hiç ilgilenmedi. İşgal her yıl bir veya iki gün haberlerde yer alıyordu ve sonra tekrar ortadan kayboluyordu. Çok daha fazlası Filistin halkına yönelik karalamalara inanıyordu.

Ancak son altı aydaki çatışmayı tanımlayan vahşetin boyutu ve şiddeti, Filistin halkının acılarına yönelik yaygın kayıtsızlığa son verdi. El Cezire gibi kuruluşların ve sahadaki Filistinli gazetecilerin korkusuz haberciliği sayesinde insanlar gözlerini Gazze’deki gerçekliğe açtı.

Gazze'de çalışan ve Birleşik Krallık'taki politika yapıcıları etkileyen önde gelen STK'lardan biri olan Action For Humanity'de, YouGov tarafından yaptırılan bir ankete göre Birleşik Krallık'ta yüzde 56'nın İsrail'e silah ihracatının durdurulmasından yana olduğu ortaya çıktı. Dahası, sorulduğunda katılımcıların yüzde 59'u İsrail'in Gazze'de insan hakları ihlalleri yaptığını düşündüğünü söyledi.

Batı kamuoyunun ezici çoğunluğu Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te işlenen insanlığa karşı suçların giderek daha fazla farkına varıyor.

Ancak ne yazık ki Batılı hükümetlerin politikacıları halklarının ruh haline tamamen aykırı davranıyor.

Zeynep Gül / Haber7

Yorumlar2

  • Rutruso 2 hafta önce Şikayet Et
    İslamı yine batı svundu
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kaan 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat