Öğrenci protestolarının yaptıkları

  • GİRİŞ11.05.2024 09:10
  • GÜNCELLEME12.05.2024 20:22

ABD genelindeki büyük üniversitelerde Filistin protestoları devam ediyor…

Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerinde üniversiteler, İsrail'in Gazze savaşına karşı çıkan öğrenci önderliğindeki hareketlerin merkez üssü haline geldi. Yerel yetkililer ve üniversite yönetimleri, kampüsleri koruma ve anti semitimizle mücadele etme gibi sahte iddialarla bu gösterilere yoğun baskı uyguladı. Ancak şiddet ve tehditler karşısında öğrenciler direndi ve protestolar herhangi bir azalma belirtisi göstermiyor.

1930'larda ABD'de ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı gösteri yapan öğrencilerden, 1960'larda Vietnam'daki savaşa karşı protestolara ve 1980'lerde Güney Afrika'da apartheid'a karşı oturma eylemlerine, günümüzdeki ırkçılığa son verilmesi çağrısına kadar ABD tarihi boyunca büyük eylemlere sahne oldu... Bu kez de Gazze'deki soykırımın ardından öğrenci hareketleri sömürgeciliğe, militarizme ve adaletsizliğe meydan okudu.

Öğrenci protestolarının ısrarla vurguladığı gibi, yüksek öğrenim kurumları sömürgeci projeleri aktif olarak kolaylaştırıyor ve destekliyor. Harvard, Columbia ve diğer birçok üniversite gibi yerler Airbnb, Alphabet (Google'ın ana şirketi) ve yasadışı olarak işgal edilen topraklarda iş yapan veya İsrail ordusuyla bağları olan diğer şirketlere yatırım yaparak bağışlarını artırmaya devam ediyor.

Öğrenciler emperyal savaşlara ve sömürgeciliğe suç ortağı olan yüksek öğrenim sistemine meydan okumada öncülük ediyor…

Zeynep Gül / Haber7

Yorumlar3

  • Mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    Kâfir hristiyan avrupaya bak bize bak.Bizim gençlik kafede yeme ozel evlerde zina derdinde.Bu yazıyı yazmak için utanmadınız mi.Bizde suslumanlar be münafıklar müslüman olarak kendini gördükçe işimiz zor
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Rutruso 5 ay önce Şikayet Et
    Yabancılar savunuyor bizi..siz.böyle yazın durun
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Memo 5 ay önce Şikayet Et
    Onların sisteminde yaşarsak elbette elimiz kolumuz bağlı( ekonomide belli oluyor ). Onlar için kolay karşı çıkmak kendi sisteminde
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat