Muhalefet revizyona karşı çıkmıyor, darbeye davetiye çıkarıyor

  • GİRİŞ29.03.2010 11:15
  • GÜNCELLEME29.03.2010 11:15

Bu yüksek tansiyon, ülkenin kalbinde ritim bozukluğu yaşanmasına neden oluyor üstelik.

Böylesine uçuk bir benzetmeyle tanımladığımız süreci, doğum öncesi sancı diye de adlandırabiliriz aslında.

Ama bazı açıklamalar ve yapılmak istenen revizyona yönelik öyle karşı duruşlar var ki; anlamak ya da anlamlandırabilmek mümkün değil.

Hani geçmiş tecrübeleri anımsayınca, “yahu bunlar askeri müdahaleye davetiye miçıkarıyor” diyesi geliyor insanın.

Anayasadaki bazı maddelerin değiştirilmesine karşı çıkan Yüksek Yargı mensupları, mevcut anayasanın, halk oyu ile kabul edildiği için demokratik meşruiyete sahip olduğunu söylüyor.

1982 Askeri Cuntacılarının karşısında esas duruşa geçmiş sözde yüksek yargıyla, cuntacıların üniversitelerdeki uzantıları akademisyenler ve “emir eri gazeteciler”in katkılarıyla hazırlanıp, sandık başlarında asker tehdidiyle kabul ettirilmiş bir anayasayı, “demokratik meşruiyet” çerçevesinde tanımlama gafletine sahip zihniyete, adalet mekanizmasının teslim edilmiş olmasından daha acı bir gerçek olamaz bir ülke için.

Muhalefet partileriyse, siyasi iktidarın anayasayı değiştirme meşruiyeti bulunmadığı tezini öne sürüyor.

Tıpkı yüksek yargı gibi sakat bir bakışaçısı yani.

Yazının devamına bu linkten ulaşabilirsiniz
Zihni ÇAKIR / Cafesiyaset

Yorumlar3

  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    DADAŞ KARDEŞ GERÇEKTEN KATILIYORUM ÇİRKİN AĞLAMA YAPISINA. bu konuda haklısın. en nefret ettiğim şey ağlayan siyasetçidir. en çirkin şey akılsızlık yapıp elini yüzüne bulaştıran siyasetçidir. ben diyorum ki akparti aslında çok yanlış yaptı. dün yapacağı işi hep en sona, son güne bıraktı. sürekli bunu yapıyor. çamur atmaya gelince bu kimseye yakışmıyor. bunu gördüğüm kadarıyla herkes yarışma şeklinde yapıyor. sadece o partiye bu partiye ait bi şey değil. AMA BUNLARIN HİÇBİRİ YARGI REFORMUNU GECİKTİRMEYE SEBEP OLAMAZ. DERHAL YAPILMALIDIR. BU KANSER BEKLETİLMEZ.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    BEN ALLAHIN İZNİYLE ALPERENİM, AKPLİ DEĞİLİM. benim tek ülküm türk islam senteziyle türk islam birliğinin kurulmasıdır. duam budur. 28 şubatta da erbakan hocamın, o nur yüzlü hocamın nasıl mgkda darp edildiğini çok iyi biliyor herkes. HANİ DİYORLARDI YA MGK KAN TER İÇİNDE GEÇTİ !!! İŞTE BU ERBAKANIN NASIL DARP EDİLDİĞİNİ GÖSTERİR. bunun dışında bir kardeşim de demişki kast sistemi falan yok.. ben moğultay döneminde, sezer döneminde ve her cunta döneminde yargıda, bürokraside isim listelerinin nasıl uçuştuğunu da çok iyi bilirim. kast sistemi budur.
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    HAYRET !! BENİM BAŞBAKANIMI KÖPEK DAVASINDAN DAR AĞACINDA SALLANDIRMIŞLAR. bu yargı sistemi işte o benim gül gibi başbakanımı asan 60 darbesiyle oluşturulmuş, ezanı yasaklayan İnönü ile başlayan süreçte oluşturulmuş anayasalara, devamında bir çok darbeye dayanan anayasalara dayanıyor. ÜLKEMİZİN BU KAST SİSTEMİNDEN, STATÜKODAN KURTULMASINI İSTİYORUM.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat